Ekonomika un finanses

Paredz segt 80% no lauksaimniecības risku vadības fondā iemaksātajiem naudas līdzekļiem

Aija Zariņa, AgroPols
14.04.2011

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu “Grozījumi Ministru kabineta 2011. gada 1. februāra noteikumos Nr.105 „Noteikumi par ikgadējo valsts atbalstu lauksaimniecībai un tā piešķiršanas kārtību””, paredzot lauksaimniecības risku vadības fonda dalībniekiem segt fondā iemaksātos naudas līdzekļus nevis 50 procentu apmērā, kā līdz šim, bet 80 procentu apmērā<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> i</o:p>nformēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Solveiga Lazovska. Normatīvā akta grozījumu projektu šodien, 14. aprīlī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Patlaban noteikts, ka Lauksaimniecības risku fonda dalībniekiem saskaņā ar normatīvajos aktos par lauksaimniecības risku fondu noteikto kārtību Lauku atbalsta dienests (LAD) atmaksā līdz 50 procentiem no fondā faktiski iemaksātajiem naudas līdzekļiem.

Normatīvais akts izstrādāts, lai veicinātu lauksaimnieku iesaistīšanos risku vadības fondā. Iemaksātie naudas līdzekļi tiks atmaksāti atbilstoši kārtībai par valsts atbalstu lauksaimniecībai attiecīgajā gadā.

Zemkopības ministrija arī ir sagatavojusi un iesniegusi Valsts kancelejā izskatīšanai Valdības sēdē Ministru kabineta noteikumu projektu „Grozījumi Ministru kabineta 2008. gada 18. augusta noteikumos Nr.669 „Kārtība, kādā administrē un uzrauga lauksaimniecības risku fondu, nosaka iemaksu veikšanu un kompensāciju izmaksu no fonda”, kuri paredz paaugstināt atmaksājamo naudas līdzekļu apjomu par 30 procentiem.

Noteikumu projektā “Grozījumi Ministru kabineta 2011. gada 1. februāra noteikumos Nr.105 „Noteikumi par ikgadējo valsts atbalstu lauksaimniecībai un tā piešķiršanas kārtību”” veikti arī vairāki tehniski un redakcionāli grozījumi, kas precizē veicamās procedūras Lauku atbalsta dienestam un lauksaimnieku sabiedriskajām organizācijām. Tāpat veikts juridisks precizējums, atsaucoties uz Lauksaimniecības un lauku attīstības likumu, lai noteikumos par ikgadējo valsts atbalstu lauksaimniecībai un tā piešķiršanas kārtību ietvertais regulējums pilnībā atbilstu likuma pilnvarojumam.

Normatīvā akta grozījumi stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Vairāk informācijas par dokumentu rodama interneta mājas lapas saitē
 http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40213874

AgroPols

x

Paroles atgadināšana