Ekonomika un finanses

Izstrādāti grozījumi Lauksaimniecības datu centra nolikumā

Ilze Vabole, AgroPols
21.04.2011

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta (MK) 2004. gada 3. augusta noteikumos Nr.663 „Valsts aģentūras „Lauksaimniecības datu centrs” nolikums”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Tos 21. aprīlī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Izmaiņas Lauksaimniecības datu centra (LDC) nolikumā sagatavotas, pamatojoties uz 2011. gada 20. janvārī pieņemto likumu „Ciltsdarba un dzīvnieku audzēšanas likums”, kurš stāsies spēkā ar šā gada 1. jūliju. Saskaņā ar minēto likumu LDC nolikumā iekļauta norma, ka no 2011. gada 1. jūlija LDC veiks šķirnes mājas (istabas) dzīvnieku audzētāju organizāciju reģistrēšanu. Tāpat nolikumā atbilstoši Ciltsdarba un dzīvnieku audzēšanas likumam precizēti termini.

Saskaņā ar normatīvajiem aktiem par bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības un kontroles kārtību LDC nolikumā paredzēts precizēt, ka LDC uztur bioloģiskās lauksaimniecības statistikas informācijas sistēmu.

Savukārt saskaņā ar normatīvajiem aktiem par veterinārajām, higiēnas un nekaitīguma prasībām svaigpiena apritei LDC nolikumā paredzēts precizēt, ka LDC uztur vienotu svaigpiena kvalitātes datubāzi.

Tāpat izmaiņas LDC nolikumā paredz, ka no 2011. gada 1. jūlija LDC vairs neizvērtēs un nereģistrēs tos komersantus, kas nodarbojas ar mākslīgo apsēklošanu un embriju transplantāciju.

Plašāka informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40214534

AgroPols

x

Paroles atgadināšana