Ekonomika un finanses

Jauna kārtība fiziskām personām, kas vēlas veikt lauksaimniecības dzīvnieku vērtēšanu, pārraudzību, mākslīgo apsēklošanu, olšūnu un embriju transplantāciju

Aija Zariņa, AgroPols
19.05.2011

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Fizisko personu, kas veic lauksaimniecības dzīvnieku vērtēšanu, pārraudzību, mākslīgo apsēklošanu, olšūnu un embriju transplantāciju, apmācības kārtība un kārtība, kādā šīm personām izsniedz un anulē attiecīgus sertifikātus un apliecības”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. To 19. maijā izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Lai samazinātu administratīvo slogu fiziskām personām, kas vēlas saņemt sertifikātu lauksaimniecības dzīvnieku vērtēšanā, pārraudzībā, mākslīgajā apsēklošanā, olšūnu un embriju transplantācijā, kā arī fiziskām personām, kas vēlas saņemt apliecību lauksaimniecības dzīvnieku pārraudzībā un mākslīgajā apsēklošanā, jaunie noteikumi paredz, ka sertifikātu un apliecību izsniegs uz nenoteiktu laiku un nepieciešamos dokumentus to saņemšanai valsts aģentūrā „Lauksaimniecības datu centrs” varēs iesniegt elektroniski.

Noteikumu projekts nosaka, lai saņemtu sertifikātu attiecīgajā darbības jomā, fiziskai personai jānokārto pārbaudes tests, savukārt, lai saņemtu apliecību ir jāapgūst teorētiskās un praktiskās apmācības kurss attiecīgajā darbības jomā.

Tāpat jaunie noteikumi paredz, ka fiziskai personai, kas saņēmusi sertifikātu vai apliecību, piecu gadu laikā jāapmeklē kvalifikācijas paaugstināšanas pasākumus attiecīgajā darbības jomā ne mazāk kā 16 stundu apjomā. Noteikumi paredz arī sertifikātu un apliecību anulēšanas kārtību.

Plānots, ka jaunie noteikumi stāsies spēkā ar 2011. gada 1. jūliju un tie aizstās šobrīd spēkā esošos MK 2009. gada 24. novembra noteikumus Nr.1350 „Noteikumi par dzīvnieku vērtēšanas, pārraudzības, mākslīgās apsēklošanas, olšūnu un embriju pārstādīšanas speciālista apmācību, kā arī par sertifikāta un dzīvnieku pārraudzības un mākslīgās apsēklošanas darba veikšanas apliecības izsniegšanu un anulēšanu”.

Plašāka informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40217078

AgroPols

x

Paroles atgadināšana