Ekonomika un finanses

ZM paredz kārtību, kāda tiek sniegta informācija PVD par iespējamo dzīvnieku infekcijas slimību

Ilze Vabole, AgroPols
08.12.2011

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Ziņojamo, reģistrējamo un valsts uzraudzībā esošo dzīvnieku infekcijas slimību saraksts un kārtība, kādā par tām sniedzama informācija Pārtikas un veterinārajam dienestam”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. To 8. decembrī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Noteikumu projekts nosaka ziņojamo, reģistrējamo un valsts uzraudzībā esošo dzīvnieku infekcijas slimību sarakstu un paziņošanas veidlapu par oficiāli apstiprinātu infekcijas slimību. Tāpat noteikumu projekts paredz kārtību, kādā dzīvnieku īpašnieks vai turētājs, juridiskā persona, kuras uzņēmumā tiek veikti laboratoriskie izmeklējumi, vai tās pilnvarota persona, pilnvarots veterinārārsts, kautuvē praktizējošs veterinārārsts vai jebkura cita persona, kuras rīcībā ir attiecīga informācija, ziņo Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) par ziņojamām, reģistrējamām un valsts uzraudzībā esošām dzīvnieku infekcijas slimībām.

Noteikumu projektā noteikta arī kārtība, kādā PVD sniedz informāciju Eiropas Komisijai, ja valstī tiek diagnosticēta kāda no ziņojamām infekcijas slimībām.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija pieejama MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40235866

AgroPols

x

Paroles atgadināšana