Ekonomika un finanses

Izstrādās mehānismu dārzeņu šķirņu kolekcijām un sēklu savstarpējai apmaiņai vai pārdošanai nelielos daudzumos

Ilze Vabole, AgroPols
01.03.2012

Trešdien, 29. februārī Zemkopības ministrijas (ZM) vadības sanāksmē tika izskatīts jautājums par situāciju dārzeņu sēklu tirdzniecībā Latvijā un Eiropas Savienības prasībām šajā jomā, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

ZM Lauksaimniecības departamenta pārstāvji informēja, ka Latvijā ir ļoti daudz mazdārziņu un dārzkopji – entuziasti veido savas šķirņu kolekcijas, popularizē tās un vēlas audzēt savam patēriņam.

ZM vadības sanāksmē ZM Lauksaimniecības departamentam attiecībā uz mazdārziņu dārzkopju iecienītajām šķirnēm, lai būtu iespēja audzēt šīs šķirnes un tirgot gala patērētājam, uzdots izstrādāt mehānismu esošo dārzeņu šķirņu un sēklu savstarpējai apmaiņai vai pārdošanai nelielos daudzumos.

Tāpat ZM Lauksaimniecības departamentam uzdots turpināt realizēt Eiropas Savienības (ES) attiecīgās direktīvas un Ministru kabineta noteikumu par dārzeņu sēklu tirdzniecību prasības attiecībā uz Latvijas un ES kopējā dārzeņu šķirņu katalogā iekļautajām šķirnēm. ZM arī turpinās apzināt informāciju par citu ES dalībvalstu pieredzi šajā jautājumā.

Sk. arī rakstu http://www.agropols.lv/?menu=57&newsid=95292

AgroPols

x

Paroles atgadināšana