Ekonomika un finanses

Izstrādāts Meža konsultatīvās padomes nolikums

Ilze Vabole, AgroPols
08.03.2012

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi jaunu noteikumu projektu „Meža konsultatīvās padomes nolikums”, ko 8. martā, izsludināja valsts sekretāru sanāksmē, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Noteikumu projekts nosaka Meža konsultatīvās padomes sastāvu, funkcijas, pienākumus un uzdevumus, kā arī darbības kārtību.

Noteikumu projekts paredz, ka reizi trijos gados interešu grupas no sarakstā iekļautajām organizācijām izvirza savus pārstāvjus darbam Meža konsultatīvajā padomē atbilstoši noteikumu projekta 7. punktā noteiktajai pārstāvniecībai, tas ir:

•divi pārstāvji no publisko mežu īpašnieku vai pārvaldītāju,

•divi pārstāvji no privāto mežu īpašnieku vai pārvaldītāju,

•četri pārstāvji no kokrūpniecības,

•viens pārstāvis no meža nekoksnes vērtību apsaimniekotāju,

•trīs pārstāvji no meža apsaimniekošanas pakalpojumu sniedzēju,

•trīs pārstāvji no vides un dabas aizsardzības un

•viens pārstāvis no darba ņēmēju interešu grupas.

Ar padomdevēja tiesībām padomē piedalīsies pārstāvji no Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Latvijas Universitātes, SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra”, Latvijas Valsts koksnes ķīmijas institūta, Latvijas Valsts mežzinātnes institūta „Silava”, Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta, Ogres Valsts tehnikuma, Dabas aizsardzības pārvaldes un Latvijas Pašvaldību savienības, kā arī Zemkopības ministrijas un Valsts meža dienesta.

Jaunais noteikumu projekts „Meža konsultatīvās padomes nolikums” stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis” un arī tas aizstās šobrīd spēkā esošo Ministru kabineta 2006. gada 9. maija noteikumus Nr.384 „Meža konsultatīvās padomes nolikums”.

Plašāka informācija pieejama Ministru kabineta mājaslapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40244933

AgroPols

x

Paroles atgadināšana