Ekonomika un finanses

Paredz 305 tūkstošus latu applūšanas un intensīvu nokrišņu izraisītu hidrotehnisko būvju avāriju seku novēršanai

Ilze Vabole, AgroPols
09.03.2012

Zemkopības ministrija sagatavojusi rīkojuma projektu „Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas „Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem””, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte. Projektu  8. martā izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Izstrādātais rīkojuma projekts paredz Finanšu ministrijai no valsts budžeta programmas 02.00.00 „Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” piešķirt Zemkopības ministrijai 305 157 latu, lai segtu valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību „Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi” izdevumus, kas saistīti ar Ogres un Ikšķiles pilsētas applūšanas novēršanu – 183 733 latus un intensīvu nokrišņu izraisītu hidrotehnisko būvju avāriju seku novēršanu – 121 424 latus.

Finansējums nepieciešams, lai varētu turpināt pilnvērtīgu valsts meliorācijas sistēmu ekspluatāciju un uzturēšanu, novēršot dabas stihiju radītās sekas un avārijas draudus, un nodrošinātu saimniecisko darbību lauksaimniecības un meža zemē, kā arī, lai novērstu Ogres un Ikšķiles applūšanu, Daugavas krastu eroziju, augsnes noslīdēšanu, dabiski izveidojušās reljefa izmaiņas, ievērojot Rīgas HES ūdenskrātuves inženieraizsardzības būvju valstiski īpaši svarīgo nozīmi.

Rīkojuma projekts „Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas „Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”” stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas oficiālajā laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija pieejama Ministru kabineta mājaslapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40244932

AgroPols

x

Paroles atgadināšana