Ekonomika un finanses

Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras sniegto publisko maksas pakalpojumu skaits palielināsies par vairāk nekā desmit jauniem pakalpojumiem

Ilze Vabole, AgroPols
17.05.2012

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi Ministru kabineta noteikumu projektu „Noteikumi par valsts aģentūras „Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra” sniegto publisko maksas pakalpojumu cenrādi”, ko 17. maijā, izsludināja valsts sekretāru sanāksmē, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Projekts papildina patlaban spēkā esošos pakalpojumus ar vairāk nekā desmit jauniem pakalpojumiem, piemēram, traktortehnikas motora jaudas mērījumi, dīzeļmotora sprauslu pārbaude un regulēšana, traktortehnikas vadītāju mācību instruktoru apmācība, mācību materiāli traktortehnikas vadītājiem, suvenīru tirdzniecība u.c.

Jau esošo pakalpojumu cena ir palielinājusies tikai tajās pozīcijās, kur pieaugušas stingrās uzskaites materiālu iegādes un uzturēšanas izmaksas, piemēram, traktortehnikas vai tās piekabes valsts reģistrācijas numura zīmei, valsts reģistrācijas numura zīmes izvēlei no saraksta u.c.

Lai nodrošinātu ar lauksaimniecības nozari saistītā kultūrvēsturiskā mantojuma lielāku pieejamību iedzīvotājiem, samazinātas muzeja gida pakalpojuma izmaksas – no 12,20 uz 6 latiem.

Noteikumu projekta pielikumā pievienotās vērtības nodokļa likme aprēķināta, samazinot to par vienu procentpunktu no pašreizējiem 22% līdz 21 procentam.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas oficiālajā laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildu informācijai: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40251142

AgroPols

x

Paroles atgadināšana