Ekonomika un finanses

PVD izsniegs atļaujas bioloģiskās lauksaimniecības produktu importam no trešajām valstīm

AgroPols
21.06.2012

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta (MK) 2009. gada 26. maija noteikumos Nr.485 „Bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības un kontroles kārtība”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Tos 21. jūnijā izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Izmaiņas noteikumos paredz kārtību, kādā Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) veic kontroles institūcijas darbības trešajās valstīs izvērtēšanu un uzraudzību atbilstoši Eiropas Padomes regulu prasībām par bioloģisko ražošanu un bioloģisko produktu marķēšanu. Tāpat grozījumi paredz, ka PVD apstiprinās sertifikāta kopiju gadījumos, kad importēto produktu sūtījumu sadala, kā arī atļauju izsniegšanas kārtību bioloģiskās lauksaimniecības produktu importam no trešajām valstīm.

Lai saņemtu atļauju importam no trešajām valstīm, noteikumi paredz, ka operators iesniedz iesniegumu PVD. Pārtikas un veterinārais dienests izsniegs atļaujas importam no trešajām valstīm operatoriem, kas veic uzņēmējdarbību Latvijā un vēlas valstī ievest bioloģiskās lauksaimniecības produktus.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija pieejama MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40254551

AgroPols

x

Paroles atgadināšana