Ekonomika un finanses

Izstrādāta jauna kārtība par zinātniskiem mērķiem izmantojamo dzīvnieku aizsardzību

Ilze Vabole, AgroPols
20.08.2012

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi Ministru Kabineta (MK) noteikumu projektu „Noteikumi par zinātniskiem mērķiem izmantojamo dzīvnieku aizsardzību”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte. To 16. augustā izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Noteikumu projekts, regulējot izmēģinājumu dzīvnieku aizsardzību, nosaka izmēģinājumu dzīvnieku audzētāju, piegādātāju un lietotāju reģistrācijas un tās anulēšanas kārtību, prasības izmēģinājumu dzīvnieku audzētājiem, piegādātājiem un lietotājiem, labturības prasības izmēģinājumu dzīvnieka iegūšanai, apzīmēšanai, audzēšanai, turēšanai, kopšanai, piegādei un izmantošanai, kā arī to dzīvnieku sarakstu, kurus audzē izmantošanai procedūrās.

Noteikumu projektā noteikta kārtība, kādā izmēģinājuma projekta atļauju izvērtē un izsniedz, groza, atjauno vai anulē.

Noteikumu projekts iekļauj prasības telpām, iekārtām, inventāram, audzētāju, piegādātāju un lietotāju darbiniekiem, labturības struktūrai.

Tāpat noteikumu projektā regulēta informācijas reģistrēšanas, apkopošanas un pārskatu iesniegšanas, kā arī dokumentācijas glabāšanas kārtība.

Salīdzinājumā ar pašlaik spēkā esošajiem Ministru kabineta 2010. gada 21. decembra noteikumiem Nr.1131 „Noteikumi par izmēģinājumu dzīvnieku audzētāju, piegādātāju un lietotāju reģistrāciju, kārtība, kādā veicamas darbības ar izmēģinājumu dzīvniekiem, un izmēģinājumu dzīvniekiem nodrošināmās labturības prasības”, jauno noteikumu projektā ir samazināts iesniedzamās informācijas apmērs par dzīvniekiem, kuru izmēģinājumu dzīvnieku audzēšanas, lietošanas vai piegādes uzņēmuma īpašnieks reģistrē, glabā un iesniedz Pārtikas un veterinārajā dienestā.

Latvijā pašlaik reģistrēti 11 izmēģinājumu dzīvnieku audzētāji, piegādātāji un lietotāji.

Iecerēts, ka noteikumi pēc to apstiprināšanas valdībā stāsies spēkā 2013. gada 1. janvārī.

Papildu informācija MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana