Ekonomika un finanses

Izstrādāti grozījumi Kadastrālās vērtēšanas noteikumos

Ilze Vabole, AgroPols
20.09.2012

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta 2006. gada 16. aprīļa noteikumos Nr.305 „Kadastrālās vērtēšanas noteikumi”, ko 20. septembrī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Noteikumu projekts noteiks, kuros gadījumos nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā reģistrēta kadastra objekta īpašnieks vai, ja tāda nav, — tiesiskais valdītājs var iesniegt izmaiņas apliecinošu dokumentu, lai pārrēķinātu kadastrālo vērtību, pirms normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā saņemta informācija no attiecīgo ziņu turētājiem.

Tāpat ar grozījumiem tiks iedibināta kārtība, ka lauksaimniecībā izmantojamās zemes (LIZ) kvalitatīvo novērtējumu koriģēs tikai pēc tam, kad normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā tiks saņemta informācija no meliorācijas kadastra par izmaiņām meliorācijas sistēmās.

Meliorācijas likumā ir noteikts, ka meliorācijas kadastra datus uztur un aktualizē valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi” (ZMNĪ), bet likumā nav deleģējuma ZMNĪ izsniegt kadastra objekta īpašniekam vai, ja tāda nav, — tiesiskajam valdītājam izziņu par izmaiņām meliorācijas sistēmās.

Lai sakārtotu tiesisko vidi, nepieciešams izdarīt grozījumus kadastrālās vērtēšanas noteikumos, nodrošinot, ka VZD koriģē LIZ kvalitatīvo novērtējumu tikai tad,ja ir saņemta informācija no meliorācijas kadastra par izmaiņām meliorācijas sistēmās.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildu informācija MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana