Ekonomika un finanses

Ungārijas lauku attīstības ministrs pauž atbalstu Latvijas prasībai, ka tiešie maksājumi pēc 2013. gada jānosaka aptuveni 80 procentu apmērā no ES vidējā tiešmaksājumu līmeņa

Ilze Vabole, AgroPols
27.09.2012

No 26. līdz 28. septembrim zemkopības ministre Laimdota Straujuma atrodas darba vizītē Ungārijā, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

Tiekoties ar Ungārijas lauku attīstības ministru Šandoru Fazekašu (Sandor Fazekas), zemkopības ministre Laimdota Straujuma apsprieda vairākus būtiskus ar lauku attīstību saistītus jautājumus. Zemkopības ministre aicināja arī Ungāriju pievienoties Latvijas viedoklim par nepieciešamību Eiropas Savienībā (ES) beidzot ieviest taisnīgus tiešos maksājumus no 2014. gada.

„Ungārijas lauku attīstības ministrs piekrita viedoklim, ka pašreizējā situācija ar tiešo maksājumu sadalījumu Eiropas Savienības lauksaimniekiem ir netaisnīga un tā ir jāmaina. Sarunas laikā uzsvēru Latvijas prasību, ka nepieciešams nodrošināt vienlīdzīgu un taisnīgu tiešo maksājumu apmēru visu dalībvalstu lauksaimniekiem, maksājumu apjomu nosakot pēc objektīviem, mūsdienu situāciju raksturojošiem kritērijiem,” informē zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Ungārijas lauku attīstības ministrs Šandors Fazekašs pauda atbalstu Latvijas prasībai, ka tiešie maksājumi pēc 2013. gada jānosaka aptuveni 80 procentu apmērā no ES vidējā tiešmaksājumu līmeņa. Viņš arī apliecināja, ka piekrīt Laimdotas Straujumas nostājai – ir jāveic visi nepieciešamie pasākumi, lai sekmētu lauksaimniecības zemju maksimālu izmantošanu lauksaimnieciskajai ražošanai, jo pasaulē arvien pieaug pieprasījums pēc pārtikas produktiem. Arī Ungārija atbalsta Latvijas viedokli, ka tiešie maksājumi ir jāmaksā tiem lauksaimniekiem, kuri nodarbojas ar lauksaimniecisko ražošanu, nevis tikai zemes appļaušanu, uzsvēra Šandors Fazekašs.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana