Ekonomika un finanses

Izstrādātas prasības zemas kapacitātes kautuvēm, kurās kauto dzīvnieku gaļa tiek realizēta tieši galapatērētājam vietējā tirgū

Ilze Vabole, AgroPols
04.10.2012

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi jaunu Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Prasības kautuvēm, kurās nokauto dzīvnieku gaļu un no tās mājas apstākļos gatavotos gaļas produktus mazā daudzumā realizē tieši galapatērētājam vietējā tirgū”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Noteikumi atvieglos prasības kautuvju uzbūvei, iekārtām un aprīkojumam, lai veicinātu kautuvju veidošanu reģionos, kuros atzītās kautuves atrodas pārāk tālu no mājlopu turēšanas vietām.

Jaunie noteikumi paredz prasības zemas kapacitātes kautuvēm, kurās kauto dzīvnieku gaļa tiek realizēta tieši galapatērētājam vietējā tirgū. Noteikumos tiek regulēts kaujamo dzīvnieku skaits, noteiktas atkāpes kaušanas telpām un to aprīkojumam un gaļas piegādes nosacījumi. Tāpat noteikumi paredz prasības veselības un identifikācijas marķējumam, ar kuru marķē gaļu, kas nonāk realizācijā no kautuvēm, kurām piemērotas atkāpes.

Paredzams, ka jaunie noteikumi radīs iespēju patērētājiem iegādāties lietošanai uzturā gaļu, kura iegūta Latvijā un kuras cena ir konkurētspējīga vietējā tirgū.

Jaunie noteikumi stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija pieejama MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40263933

AgroPols

x

Paroles atgadināšana