Ekonomika un finanses

Izstrādāti Kritēriji īpaši aizsargājamo biotopu atjaunošanai mežā un atjaunošanas atļaujas izsniegšanas kārtība

Ilze Vabole, AgroPols
01.11.2012

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi jaunu Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Kritēriji īpaši aizsargājamo biotopu atjaunošanai mežā un atjaunošanas atļaujas izsniegšanas kārtība”, ko 1. novembrī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Noteikumu projekta mērķis ir noteikt kritērijus īpaši aizsargājamo biotopu atjaunošanai mežā un atjaunošanas atļaujas izsniegšanas kārtību.

Jaunie noteikumi nosaka, kuriem kritērijiem ir jāatbilst meža platībai, lai tajā atjaunotu īpaši aizsargājamo meža biotopu, kam ir maināms zemes lietošanas veids. Tāpat noteikumu projekts precizē,kurus īpaši aizsargājamos biotopus mežā var atjaunot.

Noteikumi paredz, ka īpaši aizsargājamo biotopu atjaunošanas atļauju izsniedz Dabas aizsardzības pārvalde, pamatojoties uz sugu un biotopu aizsardzības jomā sertificētu ekspertu atzinumu. Noteikumu projekts nosaka, kuri dokumenti un kāda informācija darbības ierosinātājam ir jāiesniedz Dabas aizsardzības pārvaldē, lai saņemtu šo atļauju. Noteikumi paredz arī kārtību, kādā Dabas aizsardzības pārvalde saskaņo plānoto darbību ar Valsts meža dienestu un vietējo pašvaldību. Tāpat noteikumu projekts nosaka, kad darbības ierosinātājs var uzsākt īpaši aizsargājamo biotopu atjaunošanas darbus.

Paredzams, ka jaunie noteikumi radīs pozitīvu ietekmi uz bioloģisko daudzveidību. Saskaņā ar šajā noteikumu projektā noteikto kārtību varēs atjaunot īpaši aizsargājamos biotopus. Noteikumu projekts vēl tiks skatīts MK sēdē un plānots, ka tas stāsies spēkā 2013. gada 1. janvārī.

Plašāka informācija pieejama MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40266519

AgroPols

x

Paroles atgadināšana