Ekonomika un finanses

Izstrādāti jauni noteikumi par profesionālo augu aizsardzības līdzekļu lietotāju, pārdevēju un konsultantu apmācību

Ilze Vabole, AgroPols
08.11.2012

Zemkopības ministrija (ZM) ir izstrādājusi Ministru kabineta noteikumu projektu „Noteikumi par profesionālo augu aizsardzības līdzekļu lietotāju, augu aizsardzības līdzekļu lietošanas operatoru, augu aizsardzības līdzekļu pārdevēju un augu aizsardzības konsultantu apmācību”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte. To  8. novembrī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Noteikumu projekts ieviesīs normas, ko paredz Augu aizsardzības likums: kārtību, kādā izsniedzama atļauja apmācībai un apmācības kārtību, prasības atļaujas saņemšanai, mācību programmas saturu, kā arī pārbaudījumu un apliecības izsniegšanas kārtību. Noteikumu uzraudzību veiks Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD).

Tiesiskā regulējuma mērķis ir nodrošināt, lai pirmās un otrās reģistrācijas klases augu aizsardzības līdzekļus lietotu tikai personas, kas ir īpaši apmācītas, kā arī, lai katrā tirdzniecības vietā būtu apmācīts pārdevējs, kas var konsultēt pircēju par augu aizsardzības līdzekļu lietošanas un darba drošības nosacījumiem. Regulējums skars arī konsultantu darbību, nosakot, kādām zināšanām jābūt personām, kuras kā komercpakalpojumu sniedz konsultācijas par augu aizsardzību. Īpašs uzsvars apmācībā likts uz darba drošības prasībām.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas Ministru kabinetā un publicēšanas oficiālajā laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildu informācija par noteikumu projektu - MK mājaslapā.

 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana