Ekonomika un finanses

Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātas Kaušanai paredzēto lauksaimniecības dzīvnieku aizsardzības prasības

Ilze Vabole, AgroPols
22.11.2012

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi Ministru kabineta noteikumu projektu „Kaušanai paredzēto lauksaimniecības dzīvnieku aizsardzības prasības”, ko  22. novembrī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte. Noteikumu projekts izstrādāts, lai ieviestu ES regulējuma prasības.

 Noteikumu projekts nosaka Pārtikas un veterinārā dienesta pilnvarota veterinārārsta pienākumus kautuvē, kā arī prasības dzīvnieku pirmskaušanas turēšanai un apdullināšanai un prasības liellopu un aitu kaušanai saskaņā ar reliģisko kopienu tradicionālajām gaļas ieguves metodēm.

Noteikumu projekts arī paredz kāvēju un citu personu, kas saistītas ar dzīvnieku nonāvēšanu, apmācību, nosakot apmācības veicēju un tā pienākumus, kvalifikācija sertifikāta izsniegšanas, apturēšanas un anulēšanas kārtību un apmācīto personu reģistrācijas kārtību.

Noteikumu projekts nosaka arī iestādi, kas pildīs zinātniskā atbalsta funkcijas atbilstoši ES regulējuma prasībām.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas Ministru kabinetā un publicēšanas oficiālajā laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildu informācija par noteikumu projektu - MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana