Ekonomika un finanses

Paredzēts paplašināt personu loku, kas varēs saņemt sertifikātu lauksaimniecības dzīvnieku mākslīgajā apsēklošanā

Ilze Vabole, AgroPols
13.12.2012

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta (MK) 2011. gada 12. jūlija noteikumos Nr. 566 „Kārtība, kādā apmāca fiziskās personas, kas veic lauksaimniecības dzīvnieku vērtēšanu, pārraudzību, mākslīgo apsēklošanu, olšūnu un embriju transplantāciju, un kārtība, kādā šīm personām izsniedz un anulē sertifikātus un apliecības”, ko 13. decembrī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Noteikumi papildināti ar sertifikāta saņemšanas nosacījumiem fiziskām personām, kas vēlas nodarboties ar netradicionālo lauksaimniecības dzīvnieku mākslīgo apsēklošanu.

Izmaiņas noteikumos paredz, ka tiesības saņemt sertifikātu kažokzvēru, medus bišu (Apis mellifera L.), ierobežotās platībās turētu savvaļas sugu dzīvnieku un trušu mākslīgajā apsēklošanā ir arī tādai fiziskai personai, kurai ir vismaz vidējā izglītība, kurai ir organizācijas izsniegts apliecinājums par praktisko iemaņu apgūšanu attiecīgā lauksaimniecības dzīvnieka mākslīgajā apsēklošanā un kura ir apguvusi 32 stundu teorētiskās apmācības kursu.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to izskatīšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija pieejama MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40270877

AgroPols

x

Paroles atgadināšana