Ekonomika un finanses

Izstrādāti „Noteikumi par ārpuskvotas cukura ražošanu un rūpnieciskā cukura pārstrādi”

Ilze Vabole, AgroPols
24.01.2013

Zemkopības ministrija (ZM) ir izstrādājusi noteikumu projektu „Noteikumi par ārpuskvotas cukura ražošanu un rūpnieciskā cukura pārstrādi”, ko 24. janvārī  izsludināja valsts sekretāru sanāksmē, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Sagatavotais noteikumu projekts noteic kompetento iestādi, kura veiks ārpuskvotas cukura ražotāju un rūpnieciskā cukura pārstrādātāju apstiprināšanu, apstiprinājuma atsaukšanu, pārbaudes un soda sankciju piemērošanu.

Noteikumu projektā norādīta nepieciešamā informācija, kas ārpuskvotas cukura ražotājam un rūpnieciskā cukura pārstrādātājam būs jāiesniedz Lauku atbalsta dienestā cukura bilances sagatavošanai.

Tāpat noteikumu projekts nosaka papildu nodevas piemērošanas kārtību, ja ārpuskvotas saražotais cukurs tiek realizēts attiecīgi iekšējā vai ārējā tirgū (izņemot rūpnieciskajā ražošanā), un sodu sankciju piemērošanas kārtību ārpuskvotas cukura ražotājiem un rūpnieciskā cukura pārstrādātājam, ja netiek ievērotas Eiropas Savienības tiesību aktu normas.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un Saeimā un publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” interneta vietnē.

Papildu informācija par noteikumu projektu - MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana