Ekonomika un finanses

Izstrādāta kārtība un nosacījumi kolekcionāriem dārzeņu šķirņu sēklu izplatīšanai

Ilze Vabole, AgroPols
24.01.2013

Zemkopības ministrija (ZM) ir izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta (MK) 2010. gada 29. jūnija noteikumos Nr. 592 „Dārzeņu sēklaudzēšanas un sēklu tirdzniecības noteikumi””, ko 24. janvārī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte. Pašlaik Dārzeņu sēklaudzēšanas un sēklu tirdzniecības noteikumi neregulē kolekcionāra šķirņu sēklu izplatīšanu, tāpēc tika izstrādāta kārtība un nosacījumi kolekcionāriem dārzeņu šķirņu sēklu izplatīšanai. Noteikumu projekts paredz kolekcionāru reģistrēšanu kolekcionāru reģistrā un nosacījumus sēklu iesaiņošanai.

Vienlaikus ZM ir izstrādājusi grozījumus likumā „Par nodokļiem un nodevām”un grozījumus MK 2009. gada 24. novembra noteikumos Nr. 1351 „Noteikumi par valsts nodevu sēklu aprites jomā”, ko arī 24. janvārī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Likumprojekts paredz valsts nodevu kolekcionāram par personas reģistrāciju un izmaiņu veikšanu Kultūraugu uzraudzības valsts informācijas sistēmas dārzeņu šķirņu kolekcionāru reģistrā.

Savukārt noteikumu projekts nosaka valsts nodevas apmēru par personas reģistrāciju un izmaiņu veikšanu Kultūraugu uzraudzības valsts informācijas sistēmas dārzeņu šķirņu kolekcionāru reģistrā, kā arī precizē normu par valsts nodevas samaksu apliecinošiem dokumentiem, svītrojot normu attiecībā uz valsts nodevas samaksu apliecinošo dokumentu par šķirnes uzturēšanu šķirņu katalogā iesniegšanu, jo tā noteikta MK 2011. gada 22. februāra noteikumos Nr. 140 „Latvijas augu šķirņu kataloga nolikums”.

Likumprojekts „ Grozījums likumā "Par nodokļiem un nodevām” stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un Saeimā un publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”. Grozījumi Ministru kabineta (MK) 2010. gada 29. jūnija noteikumos Nr. 592 „Dārzeņu sēklaudzēšanas un sēklu tirdzniecības noteikumi” un grozījumi MK 2009. gada 24. novembra noteikumos Nr. 1351 „Noteikumi par valsts nodevu sēklu aprites jomā” spēkā stāsies pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” interneta vietnē.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana