Ekonomika un finanses

Izstrādāta mājas (istabas) dzīvnieku barības uzņēmumu atzīšanas un reģistrācijas kārtība

Ilze Vabole, AgroPols
24.01.2013

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta (MK) 2009. gada 30. jūnija noteikumos Nr. 730 „Dzīvnieku barības apritē iesaistītā uzņēmuma reģistrācijas un atzīšanas kārtība”, ko 24. janvārī izsludināja Valsts sekretāru sanāksmē, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Izmaiņas noteikumos paredz ietvert prasības, kas nosaka mājas (istabas) dzīvnieku barības uzņēmumu atzīšanas un reģistrācijas kārtību, kā arī to pārtikas aprites uzņēmumu, tehnisko produktu un blakusproduktu ražošanas uzņēmumu atzīšanas un reģistrācijas kārtību, kuri daļu savas produkcijas vēlas novirzīt dzīvnieku barībai.

Ņemot vērā grozījumus normatīvajos aktos par barības liegumu, blakusproduktu ražošanas uzņēmumiem parādās iespēja laist dzīvnieku barības apritē produktus, kas iepriekš bija aizliegti. Izmaiņas noteikumos paredz, ka šiem uzņēmumiem jābūt reģistrētiem kā dzīvnieku barības aprites uzņēmumiem.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to izskatīšanas valdībā un publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” tīmekļa vietnē www.vestnesis.lv .

Plašāka informācija pieejama MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40274335

AgroPols

x

Paroles atgadināšana