Ekonomika un finanses

Izstrādāti jauni Medību noteikumi

Ilze Vabole, AgroPols
07.02.2013

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Medību noteikumi”, ko 7. februārī izsludināja Valsts sekretāru sanāksmē, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Jaunie Medību noteikumi sagatavoti saskaņā ar jau apstiprinātajiem grozījumiem Medību likumā un tie aizstās šobrīd spēkā esošos MK 2003. gada 23. decembra noteikumus Nr.760 „Medību noteikumi”.

Noteikumos precizēta kārtība, kādā Valsts meža dienests (VMD) ir tiesīgs mainīt medību termiņus tikai zīdītājiem, kā arī noteikti papildu ierobežojumi medību organizēšanai atbilstoši attiecīgās dzīvnieku populācijas stāvoklim, meteoroloģiskajiem apstākļiem un fenoloģiskajai situācijai.

Saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvu par savvaļas putnu aizsardzību medības sugas attīstībai nozīmīgā posmā (riesta laikā) nav pieļaujamas, līdz ar to noteikumos plānots pārcelt medņu (Tetrao urogallus) gaiļu medību termiņu no pavasara (no 10. aprīļa līdz 10. maijam) uz rudeni (no 1. septembra līdz 31. oktobrim).

Tāpat plānots precizēt Medību noteikumu pielikumu „Nomedīto dzīvnieku reģistrācijas žurnāls”, identificējot nomedītos ūdensputnus „zoss” un „pīle” līdz sugas līmenim. Jaunie noteikumi sekmēs medību resursu apsaimniekošanas un izmantošanas uzraudzību.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc to izskatīšanas valdībā un publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” tīmekļa vietnē www.vestnesis.lv. Medību noteikumi tiks grozīti atkārtoti pēc likumprojekta „Grozījumi Medību likumā” apstiprināšanas.

Plašāka informācija pieejama MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40275605

AgroPols

x

Paroles atgadināšana