Ekonomika un finanses

Atbilstoši jaunajam Lauksaimniecības datu centra nolikumam izstrādāts jauns maksas pakalpojumu cenrādis

Ilze Vabole, AgroPols
07.02.2013

Zemkopības ministrija (ZM) ir izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Noteikumi par Lauksaimniecības datu centra sniegto publisko maksas pakalpojumu cenrādi”, ko 7. februārī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Noteikumu projekts sagatavots tādēļ, ka šāgada 1. janvārī spēkā stājās jaunais „Lauksaimniecības datu centra nolikums”, kas noteic, ka Lauksaimniecības datu centrs (LDC) ir zemkopības ministra pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, tāpēc ir mainīts LDC juridiskais statuss un nepieciešams izdot jaunu cenrādi.

Tā kā pašlaik spēkā esošajos noteikumos ( Nr. 156 „Noteikumi par valsts aģentūras „ Lauksaimniecības datu centrs ” sniegto maksas pakalpojumu cenrādi” ) noteiktā maksa par gaļas liellopu un aitu pārraudzības datu apstrādi turpmāk tiks segta no valsts atbalsta līdzekļiem lauksaimniecībai, tad jaunais cenrādis vairs šādu maksājumu neparedz.

Vēl maksa netiks piemērota par atšķirības lenti un mikroshēmu bīstama suņa atpazīšanai. Tā kā „Kārtība, kādā suni atzīst par bīstamu, un prasības bīstama suņa turēšanai” notei c , ka īpašniekam suns jāapzīmē un jāreģistrē pirms tā bīstamības izvērtēšanas, tad cenrādī vairs nav nepieciešama pozīcija par atšķirības lentes un mikroshēmas vienlaikus izsniegšanu .

Nebūs jāmaksā arī pa mājas (istabas) dzīvnieka īpašnieka maiņas reģistrāciju, jo LDC šo pakalpojumu turpmāk sniegs bez maksas.

Noteikumu projekt s paredz, ka turpmāk par dzīvnieku apsēklošanas reģistrācijas lapas ievadi centra klientu pieņemšanas vietās būs jāmaksā Ls 0,10. Šī maksa noteikta, lai veicinātu mākslīgās apsēklošanas tehniķus izmantot LDC elektroniskās datubāzes iespējas. Ja mākslīgās apsēklošanas tehniķis datus par dzīvnieka apsēklošanu datubāzē ievad īs pats, viņam par šo datu ievadi nebūs jāmaksā.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” tīmekļa vietnē www.vestnesis.lv.

Papildu informācija par noteikumu projektu - MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana