Ekonomika un finanses

Jaunie Dzīvnieku pārvadāšanas noteikumi neparedz stingrākas prasības

Ilze Vabole, AgroPols
04.03.2013

Zemkopības ministrija (ZM) ir izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Dzīvnieku pārvadāšanas noteikumi”, ko 28. februārī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte. Jaunie noteikumi aizstās MK 2008. gada 22. decembra noteikumus Nr. 1079 „Dzīvnieku pārvadāšanas noteikumi”, kas no 2013. gada 1. janvāra zaudējuši spēku.

Jaunais noteikumu projekts nosaka dzīvnieku pārvadāšanas kārtību, labturības prasības dzīvnieku pārvadāšanai transportlīdzeklī un kārtību, kādā izsniedz un reģistrē dzīvnieku pārvadātāja atļauju un atļauju transportlīdzeklim dzīvnieku pārvadāšanai. Tāpat noteikumu projektā iekļauta kārtība, kādā veicama apmācība par dzīvnieku labturību pārvadāšanas laikā, apmācības programma un kārtība, kādā izsniedzams un anulējams apliecinājums par apmācību, un apmācīto personu reģistrācijas kārtība.

Jaunais noteikumu projekts salīdzinājumā ar iepriekšējiem noteikumiem stingrākas prasības neparedz.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” tīmekļa vietnē www.vestnesis.lv .

Papildu informācija par noteikumu projektu - MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana