Ekonomika un finanses

Izstrādāta Meža ilgtspējīgas apsaimniekošanas novērtēšanas kārtība

Ilze Vabole, AgroPols
14.03.2013

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Meža ilgtspējīgas apsaimniekošanas novērtēšanas kārtība”, ko 14. martā izsludināja Valsts sekretāru sanāksmē, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Noteikumu projekta mērķis ir ieviest regulāru meža ilgtspējīgas apsaimniekošanas vērtēšanu, izmantojot Paneiropas meža ilgtspējīgas apsaimniekošanas kritēriju un indikatoru sistēmu, saskaņā ar Latvijas meža politikā un Meža un saistīto nozaru pamatnostādnēs izvirzītajiem mērķiem.

Noteikumu projektā noteikta Latvijas meža ilgtspējīgas apsaimniekošanas novērtēšanas kārtība, ievērojot Paneiropas meža ilgtspējīgas apsaimniekošanas kritērijus un indikatorus, kuros ir ietverti ekonomiskie, dabas aizsardzības un sociālie aspekti.

Eiropas mežu apsaimniekošana un meža nozares ilgtspējīga attīstība tiek vērtēta pēc Eiropā vispāratzītu kritēriju un indikatoru sistēmas „Paneiropas meža ilgtspējīgas apsaimniekošanas kritēriji un indikatori”, kas izstrādāta procesa Forest Europe (Ministru konferences par mežu aizsardzību Eiropā) gaitā.

Meža ilgtspējīgas apsaimniekošanas novērtēšanas kārtība stāsies spēkā pēc tās izskatīšanas valdībā un publicēšanas oficiālā izdevuma „Latvijas Vēstnesis” tīmekļa vietnē www.vestnesis.lv .

Plašāka informācija pieejama MK mājas lapā:

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40278939

AgroPols

x

Paroles atgadināšana