Ekonomika un finanses

Valdībā apstiprināti grozījumi Mēslošanas līdzekļu aprites likumā

Ilze Vabole, AgroPols
16.04.2013

Izdarīti grozījumi Mēslošanas līdzekļu aprites likumā, lai noteiktu substrāta identifikācijas, reģistrācijas, tirdzniecības prasības, uzraudzības un kontroles kārtību, reglamentētu mēslošanas līdzekļa un substrātu paziņošanas procedūru, uzraudzības, kontroles un uzskaites kārtību, kā arī Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) inspektora tiesības izskatīt administratīvo pārkāpumu lietu par mēslošanas līdzekļu uzskaites dokumentu neesamību vai neatbilstību normatīvo aktu prasībām un, ja nepieciešams, piemērot administratīvo sodu, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte. Tos 16.  aprīlī apstiprināja valdība.

Grozījumi noteic substrāta aprites posmus un substrāta definīciju, kuras nepieciešamība aktualizējusies pēdējā laikā, kā arī precizē likuma mērķi un tā piemērošanu.

Likumprojekts „Grozījumi Mēslošanas līdzekļu aprites likumā” nosaka kārtību, kādā VAAD inspektors varēs izskatīt administratīvo pārkāpumu lietu un uzlikt administratīvos sodus par normatīvajos aktos noteiktās dokumentācijas neesamību lauksaimniekiem īpaši jutīgajās teritorijās.

Grozījumi arī nosaka, ka darbību veicējam ir pienākums katru gadu sniegt ziņas par iepriekšējā gadā tirdzniecībā laistajiem Latvijā reģistrētiem substrātiem un mēslošanas līdzekļiem un substrātiem, kuri ir reģistrēti citā Eiropas Savienības dalībvalstī un kurus plānots laist brīvā apgrozībā Latvijas tirgū.

Zemkopības ministrijas izstrādātais likumprojekts „Grozījumi Mēslošanas līdzekļu aprites likumā” stāsies spēkā pēc tā pieņemšanas Saeimā un publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildu informācija par likumprojektu - MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana