Ekonomika un finanses

Izstrādāti "Noteikumi par valsts nodevu akvakultūras darbībai nepieciešamo iekārtu ierīkošanai un ekspluatācijai atļaujas vai licences laukumā jūrā"

Ilze Vabole, AgroPols
03.10.2013

Zemkopības ministrija izstrādājusi noteikumus, kas nosaka valsts nodevas apmēru akvakultūras darbībai jūrā, ko ceturtdien, 3. oktobrī, izsludināja Valsts sekretāru sanāksmē, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Noteikumi paredz, ka tiesības izmantot jūras teritoriju akvakultūras darbībai nepieciešamo iekārtu ierīkošanai un ekspluatācijai būs personai, kas uzvarēs konkursā par tiesībām izmantot atļaujas laukumu jūrā.

Jaunais noteikumu projekts nosaka valsts nodevas apmēru un kārtību, kādā konkursa uzvarētājs par tiesībām izmantot jūras teritoriju akvakultūras darbībai nepieciešamo iekārtu ierīkošanai un ekspluatācijai maksā ikgadēju valsts nodevu. Noteikumi paredz, ka valsts nodeva ir noteikta 0,001 euro apmērā par attiecīgā licences laukuma kvadrātmetru jeb 1000,00 euro par kvadrātkilometru gadā, ko ieskaitīs valsts pamatbudžetā. Tāpat noteikumos paredzēts atbrīvojums ikgadējās valsts nodevas maksāšanai pilnā apmērā, kamēr tiek ierīkotas akvakultūras darbībai nepieciešamās iekārtas.

Paredzams, ka jaunie noteikumi stāsies spēkā no 2014. gada 1. janvāra. Plašāka informācija par noteikumu projektu „Noteikumi par valsts nodevu akvakultūras darbībai nepieciešamo iekārtu ierīkošanai un ekspluatācijai atļaujas vai licences laukumā jūrā", pieejama MKmājas lapā: saite.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana