Ekonomika un finanses

Sagatavoti grozījumi Bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības un kontroles kārtībā

Ilze Vabole, AgroPols
17.04.2014

Zemkopības ministrija sagatavojusi grozījumus bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības un kontroles kārtībā, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Tos ceturtdien, 17. aprīlī, izsludināja Valsts sekretāru sanāksmē. Grozījumi nosacījumos paredz deleģēt kontroles institūcijām tiesības izsniegt atļaujas, veicot sertifikāciju trešajās valstīs, kā arī precizēt atsevišķu atļauju izsniegšanas termiņu, lai atvieglotu bioloģiskajiem lauksaimniekiem atļauju saņemšanu.

Izmaiņas arī paredz noteikt, kas ir industriālās lauksaimniecības mēslošanas līdzeklis, un rīcību neatbilstību, pārkāpumu gadījumos. Tāpat izmaiņas nosacījumos paredz precizēt prasības sabiedriskās ēdināšanas jomā, lai veicinātu sabiedrisko ēdināšanas uzņēmumu sertifikāciju.

Plānots, ka izmaiņas bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības un kontroles kārtībā uzlabos uzņēmējdarbības vidi bioloģiskās lauksaimniecības jomā, pilnveidos kontroles sistēmu, tādējādi pozitīvi ietekmējot sektora attīstību kopumā.

Izmaiņas kārtībā vēl tiks skatītas valdībā. Plašāka informācija par grozījumiem Ministru kabineta (MK) 2009. gada 26. maija noteikumos Nr. 485 „Bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības un kontroles kārtība” pieejama MK mājaslapā: saite.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana