Ekonomika un finanses

Mazinās administratīvo slogu dzīvnieku turētājiem un īpašniekiem

Ilze Vabole, AgroPols
09.05.2014

Valsts sekretāru sanāksmē ceturtdien, 8. maijā, izsludināja noteikumu projektu grozījumiem Ministru kabineta 2011. gada 15.novembra noteikumos Nr.880 „Govju enzootiskās leikozes uzraudzības, kontroles un apkarošanas kārtība”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte. Grozījumi galvenokārt veikti, lai samazinātu administratīvo slogu dzīvnieku īpašniekiem un turētājiem, jo Latvijai ir piešķirts no govju enzootiskās leikozes oficiāli brīvas valsts statuss.

Grozījumu projekts nosaka jaunu govju enzootiskās leikozes uzraudzības kārtību, Latvijai iegūstot no govju enzootiskās leikozes oficiāli brīvas valsts statusu. Līdz ar to turpmāk dzīvnieku īpašniekiem uz govju enzootisko leikozi būs jāveic mazāk laboratorisko izmeklējumu.

Grozījumu projektā precizēta govju enzootiskās leikozes ziņošanas kārtība, datu uzskaites kārtība par dzīvnieku veselības stāvokli, dzīvnieku izsekojamība un informācijas par dzīvnieku veselību aprites kārtība.

Precizēta arī rīcība situācijās, ja ganāmpulkā tiek konstatēta saslimšana ar govju enzootisko leikozi, kā arī rīcība, ja dzīvnieku novietne zaudē no govju enzootiskās leikozes oficiāli brīvas novietnes statusu.

Noteikumu projekts „Grozījumi Ministru kabineta 2011. gada 15. novembra noteikumos Nr.880 „Govju enzootiskās leikozes uzraudzības, kontroles un apkarošanas kārtība”” stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildu informācija par noteikumu projektu - MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana