Zināšanas saimniekošanai

Biedrības "Mārketinga padome" jaunizveidotie pārtikas produktu iepirkumu semināri visā Latvijā

Mārcis Plūme, Mārketinga padome
11.10.2009

Biedrības "Mārketinga padome" jaunizveidotie pārtikas produktu iepirkumu semināri visā Latvijā

Lai uzlabotu Latvijas tautsaimniecību un nodrošinātu veiksmīgu iepirkumu veikšanu, biedrība "Mārketinga padome", sadarbībā ar Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas institūtu, visā Latvijā organizē seminārus "PĀRTIKAS IEPIRKUMA TIESISKA UN EFEKTĪVA VEIKŠANA", kas sāksies jau nākamā nedēļā.

Ar 2010. gada sākumu daudzi novadi sāks apgādāt vietējās iestādes ar pārtikas produktiem, kuru iepirkumi tiks veikti 2009. gada nogalē. Mūsuprāt, pastāv risks, ka esošajā situācijā novadi varētu tikt apgādāti ar pārtikas produktiem, kam ir apšaubāma kvalitāte un grūti izsekojama izcelsmes vieta. Tāpēc organizēto semināru ietvaros mēs vēlamies informēt pašvaldības un valsts iestādes par to, kā gūt maksimālu atdevi savam reģionam, iepērkot vietējos produktus.

"Sekojot līdzi notikumiem pārtikas nozarē un uzklausot uzņēmumu vēlmes, biedrība "Mārketinga Padome" ir izveidojusi semināru ciklu publisko iepirkumu veicējiem un vietējiem pārtikas ražotājiem, lai informētu par veidu kā atbalstīt vietējos ražotājus nepārkāpjot ES likumus. Tā kā valsts un pašvaldību iepirkumi skolām, slimnīcām, bērnu dārziem un citām iestādēm veido vērā ņemamu tirgus daļu, kurā tiešo iepirkumu kopējais apjoms veido ap 25 000 000 LVL un netiešo iepirkumu kopējais apjoms – līdz pat 50 00 000 LVL, uzskatām par nozīmīgu pēc iespējas palielināt vietējo ražotāju tirgus daļu šajos iepirkumos," stāsta Mārketinga padomes vadītāja Ingūna Gulbe.

Ir apzinātas vairāk kā 600 iestādes, kurām ir nosūtīta informācija par šiem semināriem.

Semināri notiks šādos datumos:

• 12. oktobrī – Ķekavā, Doles tautas namā, Rīgas ielā 26;

• 14. oktobrī – Cēsīs, Bērzaines ielā 5 (bijusī Cēsu rajona padome);

• 15. oktobrī – Saldū, Avotu ielā 12 (bijusī Saldus rajona padome);

• 20. oktobrī – Līvānos, Domes ielā 3, Līvānu Inženiertehnoloģiju un inovāciju centā;

• 21. oktobrī – Rīgā, Struktoru ielā 14, Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas institūtā.

Semināra sākums plkst. 10:00; dalība: bezmaksas.

Savu dalību jebkurš interesents var pietikt telefoniski – zvanot Rutai Kreitusei pa tālr. 29420368.

Semināru mērķauditorijas ir pašvaldību un novadu vadītāji, pašvaldību darbinieki, kuri ir atbildīgi par iepirkumu nolikumu veidošanu, pārtikas ražotāji, kas vēlas piedalīties valsts iepirkumos, kā arī citas valsts iestādes, kas veic iepirkumus saskaņā ar iepirkumu likumu.

Semināru vadīs Iepirkumu Uzraudzības biroja Metodoloģijas departamenta Kontroles daļas un Metodoloģisko izstrāžu daļas vecākā referente Astra Bērziņa. A.Bērziņas darba pieredze ir saistīta ar vadlīniju un metodisko ieteikumu izstrādi publisko iepirkumu jomā, piemērojot ES regulas un labāko publisko iepirkumu praksi. Ir iegūts bakalaura grāds lauksaimniecībā LLU Lauksaimniecības fakultātē un zināšanas papildinātas kursos par Pasaules Bankas iepirkumu procedūrām un Eiropas publiskā iepirkuma regulējošiem normatīvajiem aktiem, kā arī Eiropas kopējā iepirkumu politikā un praksē.

Semināra darba kārtībā paredzēts apskatīt sekojošas tēmas:

- Pārtikas iepirkuma nozīme un vispārējs konteksts;

- Jaunie grozījumi Publisko iepirkumu likumā un to ietekme uz pārtikas iepirkumiem;

- Pārtikas iepirkuma procedūras izvēle un iepirkuma dokumentācijas sagatavošana;

- Tehnisko specifikāciju sagatavošana pārtikas iepirkumam;

- Pārtikas iepirkuma piedāvājumu vērtēšanas kritēriju izvēle un formulēšana iepirkuma dokumentos;

- Iesniegto piedāvājumu vērtēšana un punktu piešķiršana;

- Raksturīgākie pārkāpumi pārtikas iepirkumos.

Mūsu mērķis ir panākt izsekojamu un kvalitatīvu pārtikas produktu iepirkumus pašvaldībās un valsts iestādēs; informēt par iespējām atbalstīt vietējos ražotājus ar pārtikas iepirkumu palīdzību, nepārkāpjot ES likumus; informēt par jaunajiem grozījumiem Publisko iepirkumu likumā un to ietekmi uz pārtikas iepirkumiem; un visbeidzot skaidrot kā nodrošināt stabilu kvalitāti iepirkumos. Mēs vēlamies informēt pašvaldības un valsts iestādes par to, kā gūt maksimālu atdevi savam reģionam iepērkot vietējos produktus.

Mārketinga padome

x

Paroles atgadināšana