Zināšanas saimniekošanai

Ko darīt ar kritušajām lapām?

Ogres ziņas
08.11.2009

Ko darīt ar kritušajām lapām?

(Fragments) Šoruden sastādīts viens protokols par neatļauta ugunskura dedzināšanu un arī tas ir diezgan kuriozs – protokols sastādīts diviem makšķerniekiem, kas šķiet mēģinot sasildīties, aizkūruši ugunskuru Daugavas krastā. Pašvaldības policija apgalvo, ka rudens iesācies samērā mierīgi, korekta škiet arī privātmāju īpašnieku attieksme, jo sūdzības par lapu dedzinšanu no iedživotājiem nav saņemtas.

Kā norāda p/a “Mālkalne” iedzīvotājiem ir divas iespējas kā atbrīvoties no kritušajām lapām. Pirkt pakalpojumu no aģentūras “Mālkalne”, viena kubikmetra lapu savākšana izmaksā 6 lati 98 santīmi. Alternatīva bezmaksas iespēja ir nodot kritušās lapas šķiroto atkritumu laukumā.Vēlams, lai lapas būtu savāktas 100 l polietilēna atkritumu maisos.

Tomēr jānorāda, ka kritušās lapas nav tikai nevajadzīgs atkritums, kuram īstā vieta mēslu kastē.

No kokiem krītošās lapas var smalcināt vai veidot komposta kaudzes, un satrūdējušo masu izmantot kā mēslojumu. Tā ar minimāliem ieguldījumiem var iegūt videi draudzīgas un vērtīgas barības vielas augsnei, savukārt lapas sadedzinšana ne tikai gaisa piesārņojumu ar CO2, bet arī vērtīgu barības vielu atņemšanu augsnei.

Ogres ziņas

x

Paroles atgadināšana