Citas ziņas sadaļā
Zemkopības sistēmas elementi vērtības, izvēles un risinājumi
Rīks piemērotākās zemkopības sistēmas izvēlei. Vebinārs "Kas tas ir un kā to lietot?"
Zemkopības sistēmu saimnieciskie rezultāti
Modelēšanas rīks zemkopības sistēmas risinājumu izvēlei. Struktūra un metodoloģija
Slāpekļa aprites novērtēšana zemkopības sistēmās
Stratēģijas izstrāde noturīgas un multifunkcionālas piena nozares attīstībai Latvijā
Noturīgas un multifunkcionālas piena nozares attīstība Latvijā: izaicinājumi un risinājumi
Vebinārs "Augmaiņas prakse Latvijas lauksaimniecībā. Telpisko datu izpētes rezultāti"
Saimnieciskais izdevīgums bioloģiskajā ēdināšanā cūku nobarošanas fāzē: sākotnējo eksperimentu rezultāti
Pieteikšanās atbalstam pasākumā Akvakultūras saimniecībām paredzēti pārvaldības un konsultāciju pakalpojumi
Zināšanas saimniekošanaiArī Latvijā paredzama mājas vīna ražošanaInese Galeja, AgroPols
20.11.2009 Cik ābolu nav palicis uz lauka un cik melleņu krūmā! Ja arī sula izspiesta, to izdzert īsā laika posmā ir grūti. Var, protamas, vārīt ievārījumus, kompotus utt, bet var arī ražot vīnu. Līdzīgi notiek, vācot medu, jo pat viena bišu saime dod pārpalikumu (aptuveni puskilogramu šķidruma), kas jālej laukā. Taču var arī rīkoties citādi - gatavot no tā vīnu. Savukārt, pārstrādājot vīnu, var iegūt destilātu. Daudzviet Eiropā vīna ražošana ir atļauta un ir ienesīga papildu nodarbe zemniekiem. Pašlaik nepieciešamais ieguldījums pārāk liels |