Zināšanas saimniekošanai

Latvijas Ārstu biedrība katru ceturtdienu rīkos tematisku pasākumu ciklu “Veselīgi produkti veselīgam dzīvesveidam”

Aija Zariņa, AgroPols
09.06.2011

Sākot ar 9. jūniju, katru ceturtdienu Latvijas Ārstu biedrības pagalmā (Rīgā, Skolas ielā 3) notiks tematisks pasākumu cikls “Veselīgi produkti veselīgam dzīvesveidam”, liecina informācija Latvijas Ārstu biedrības mājaslapā. Pasākuma laikā plānoti semināri, diskusijas/preses konferences par aktuālām ar uzturu saistītām tēmām, bet laikā no 15.00 līdz 19.00 darbosies veselīgu Latvijas pārtikas produktu tirdziņš.

Katru ceturtdienu plkst. 14.30 plānots seminārs, diskusija – preses konference par veselīgu dzīvesveidu un veselīgu uzturu. 9. jūnija pasākumam dots nosaukums “Visa laba nezālīte”, kas veltīts svaigēšanas idejām un iespējām. Piedalīsies ārsti, zinātnieki, uztura konsultanti un svaigēšanas entuziasti. Savukārt tirdziņā plašā klāstā būs piedāvāta vietējo lauksaimnieku jaunā raža – dažādi zaļumi, garšaugi, dārzeņi. Lai tirdziņā būtu visām gaumēm atbilstošs piedāvājums, savu produkciju katru nedēļu piedāvās dažādas vietējās lauku saimniecības, kas rūpēsies, lai pilsētnieku ledusskapjos netrūktu arī piena un gaļas produktu, graudaugu, ogu, augļu, medus, dažādu tēju, olu, zivju utt.
9. jūnija pasākumā ikvienam būs iespēja praktiski iepazīties ar veidiem, kā audzēt garšaugus un salātus pilsētas apstākļos, kā arī baudīt neparastas un gardas aukstās zupas.

Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis norāda, ka Latvijas iedzīvotājiem trūkst veselības izglītotības. Savukārt ārstu dietologu, kardiologu un gastroenterologu viedoklis par veselīgu uzturu ne vienmēr nonāk līdz iedzīvotājam un pacientam. Preses konferenču – semināru un tirdziņa – mērķis ir mācīt pilsētniekiem iegādāties veselīgus produktus no Latvijas lauku saimniecībām un pilnveidot savas zināšanas uztura jautājumos. ”Ikdienas steigā liela daļa pilsētnieku uztura jautājumus atstāj otrajā plānā, kas diemžēl ir iemesls dažādām slimībām. Šī ir pirmā reize, kad ārsti kopā ar vietējiem ražotājiem un tirgotājiem piedāvā teorētiskas zināšanas par uztura jautājumiem, vienlaikus sniedzot iespēju pilsētniekiem izveidot savu ēdienkarti no veselīgiem un vērtīgiem lauku produktiem,” uzsver Apinis.

Semināri un tirdziņš darbosies katru jūnija (izņemot 23.06.), jūlija, augusta un septembra ceturtdienu un noslēgsies 29. septembrī.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana