Mežs

Piešķir finansējumu medību saimniecības attīstības projektiem

Viktorija Kalniņa, LR Zemkopības ministrija (ZM)
20.01.2017

Medību saimniecības attīstības fonda (MSAF) padome ir nolēmusi 2017. gadā atbalstīt 14 projektus par kopējo summu 141 621 eiro, tādējādi veicinot medību saimniecības attīstību Latvijā un sabiedrības izglītošanu medību jomā.

Šogad atbalstīs Latvijas Valsts mežzinātnes institūta “Silava” plānoto pētījumu par lielo plēsēju populācijas stāvokļa izmaiņām medību ietekmē un Latvijas Universitātes pētījumu par ligzdojošiem un nomedītiem ūdensputniem. Plānots atbalstīt arī vairākus izglītošanas pasākumus, tostarp ikgadējo mednieku un jauno mednieku teorētisko un praktisko apmācību nometni “Vanaga acs” un mednieku izglītošanas pasākumus festivāla “Minhauzens 2017” laikā.

Kā ik gadu no MSAF līdzekļiem tiks atbalstīta Gada balvas medniecībā, medību trofeju vērtēšanas un izstāžu organizēšana, kā arī Latvijas mednieku interešu pārstāvniecība starptautiskajās organizācijās. Tāpat šogad finansējums piešķirts biedrības “Latvijas dzinējsuņu klubs” iesniegtajam projektam par nacionālās šķirnes Latvijas dzinējsuņa apmācībām, lai popularizētu medības ar medību suņu piedalīšanos.

Plašāka informācija par MSAF atbalstāmajiem projektiem, to iesniedzējiem un finansējumu pieejama pielikumā.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana