Druskas

Atslēdzot Trampu, tīkli patiesībā atslēdz demokrātijas pirmpamatu - vienlīdzīgas tiesības izteikties

Anderss Beverens, AgroPols
11.01.2021

Atslēdzot Trampu, tīkli patiesībā atslēdz demokrātijas pirmpamatu - vienlīdzīgas tiesības izteikties.
 
Nav runa par Trampa uzvaru vai zaudējumu vēlēšanās. Bet par vārda brīvību un tiesībām izteikt šo vārdu.
 
DT noteikti nav mans favorīts. Nedz cilvēcisko vērtību, nedz politisko uzskatu un rīcības izpratnē. Un pat nav vērts šoreiz diskutēt - vai viņš kā prezidents bija labs vai ne tik ļoti, vai vispār ne labs. Kaut arī ir pamats viedoklim, ka viņš bija labs ASV prezidents, jo viņš savā izpratnē un prasmē centās pildīt savu ASV (un ne pasaules!!!) vēlētājiem doto solījumu - pacelt atkal Ameriku.
 
Nav pat runa par Trampa publiski paustajām attieksmēm pret vēlēšanu rezultātiem - pasludinot tos par nozagtām vēlēšanām, neatzīstot tos, utt. Un nav pat runa arī par to, vai viņš izprovocēja Kapitolija ieņemšanu jeb nē. Pat, ja jā (kas tā arī bija, un patiesībā viņš to pat savā stilā atzina, ka tā nevajadzēja darīt), viņu varēja sodīt par to un to varēja darīt tie mediji, ka un kuros viņš uz šādām nekārtībām bija aicinājis.
 
Bet viņu TW atslēdza (vispār izdzēšot kontu??? bez atjaunošanas tiesībām??? Un - kā vēsturei un sabiedrības pētniekiem???)) par kaut ko tādu, kas pilnīgi atbilst RUlandes fašisma režīma pašreizējajai pieejai politiskā lauka attīrīšanā no oponentiem. Ja kādu spēj pārliecināt TW administrācijas izmantotie argumenti un nosauktie piemēri:
man tiešām aptrūkstas citi vārdi, kā vien, ka tas ir iznīcinošs sitiens pa demokrātijas pirmpamatiem - tiesībām uz vārda brīvību un vienlīdzīgām tiesībām izteikties. Ievērojiet - TW administrācija noslēdz kontu tad, kad DT jau pats bija adrenalīnu no sevis izvēdinājis (un atkal, pat nesāksim diskusiju, vai tāda līmeņa politiķim vispār ir tiesības ar tādām adrenalīna emisijām ieņemt tādu amatu un pārvaldīt "kodolpogu"...), savus izprovocētos atbalstītājus nomierinājis un priekš sevis pavisam pieklājīgi tikai paziņojis, ka neies uz DžB inaugurāciju (un viņam ir tādas tiesības - neiet pie cilvēka, kuru viņš patiesi uzskata par zagli), un ka viņam viņa 75M vēlētāji joprojām ir svarīgi.
 
Dzīve sen ir mācījusi - paslavēt un labu vārdu drīksti arī bez iemesla. Publiski kritizēt (un, vēl jo vairāk - sodīt) var tikai, tik pieckārt apdomājot tās pamatotību un nepieciešamību, un rūpīgi formulējot argumentāciju. Kā tiesā taisot [un lasot] spriedumu.
 
TW administrācija neizpildīja pienākumu paklusēt un padomāt. Un šajā gadījumā iesējot latvāņa sēklu demokrātiskas sabiedrības attīstības laukā.
Un pārējie mediji, kas aizskrēja līdzi, ir vēl sliktāki.
NEDRĪKST ATŅEMT BALSI DEMOKRĀTIJAI.
 
Tad notiek tas, ko redzam austrumos no sevis - mums ir 2 piemēri tieši pie robežas un vēl labs piecītis vēl tālāk pār tām...
UN TAS IR AKTUĀLI ARĪ LATVIJAI.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana