Druskas

Tiesībsargs Jansons - mūsu sabiedŗību postošais Saskaņas aģents

Anderss Beverens, AgroPols
08.02.2021

Šī kandidatūra ir skaidrs solis uz bezformīgas parazitāra kreisuma, kas cieši saskan ar kremlinu populismu, ideoloģijas tālāku attīstību Latvijā, kas turpinās mūs vilkt atpakaļ uz padomijas sociālisma laikiem.
 
Un tālāk palielinās mūsu atpalicību no EE sabiedrības un ekonomikas attīstības. Jau fakts, ka viņš ir bijis Saskaņas iniciēts un joprojām ir Saskaņas atbalstīts kandidāts, ir pietiekams iemesls, lai no šī un visiem citiem sabiedrības attīstībai nozīmīgiem amatiem viņu izslēgtu.
 
Kaut profilaktiski. Ienaidnieku draugs nevar būt patiess mūsu draugs. Labākajā gadījumā - mūsu kolaboracionists.
 
Un viņa ideoloģiskās bezformības spilgtākais piemērs ir viņa pozīcija, pirms dažiem gadiem kandidējot uz valsts prezidenta amatu. Interesenti var palasīt šo šodien jau, iespējams, aizmirsto plašo interviju  https://ir.lv/2019/05/17/jansons-es-neesmu-sliktaks/
Cita starpā, būtu interesanti dzirdēt viņa šodienas atbildi uz jautājumiem: "Vai Jums joprojām ir kauns rādīt draugiem savu amatpersonas deklarāciju “par ienākumiem? ” kā tas bija pirms pāris gadiem; https://ir.lv/2019/05/17/jansons-es-neesmu-sliktaks/ .
 
Un kā viņš vērtē atlīdzības fonda palielinājumu tiesībsarga birojam šogad par 13 % uz fona, kad ekonomika ir sarukusi vismaz par 3 % un kad veselas nozares šobrīd savus strādājošos šobrīd ir bijušas spiestas atstāt bez legāliem ienākumiem? https://likumi.lv/.../2020/240A/BILDES/BUDZETS_2021/P4.XLS
 
Jā, man ir konkrētas pretenzijas pret viņu kā Tiesībsargu.
- Par viņa rīcību, par viņa izpratni par lietu saistību, arī
- par viņa politisko vērtību sistēmu, kas ir klaji sociķiska, pat ne sociāldemokrātiska.
- Arī par viņa materiālo alkatību, tajā skaitā nesolidarizējoties ar tik daudzajiem šajā COVID krīzē ienākumus zaudējušajiem.
- Man ir pretenzijas arī, piemēram, kāpēc šajā sarežģītajā pandēmijas situācijā viņš tā arī nav iepīkstējies par klaji pārkāptajām uzņēmēju tiesībām, valstij ar saviem lēmumiem atņemot daudziem no viņiem izdzīvošanas iespējas vispār?
- Piemēram, kāpēc tajā pat slavenajā GMI lietā viņš neiestājās pret šāda anahronisma vispārēju likvidāciju apstākļos, kad ir darba nespējīgo atbalsta sistēma (kas ir tikpat nepilnīga un nepietiekama), kad ir bezdarba apdrošināšanas sistēma, kad ir darbā iekārtošanas sistēma, kad ir pensiju sistēma. Kāpēc vispār būtu jābūt kaut kādai dīvainai (pēc būtības sociāli kroplai) GMI sistēmai? Es pat nerunāšu par tās nestimulējošo ietekmi uz GMI saņēmēja vēlmi strādāt legālu atklātu produktīvu darbu. Un tā mēs varētu turpināt vēl ar virkni citām viņa tā sauktajām iniciatīvām un bezdarbībām.
Kad jāpieprasa lielāka alga, viņš atrod lielāku sava amata atalgojumu Igaunijā, kā šāda sava prasījuma motivāciju. Bet to, ka Igaunijā visa ekonomika un sabiedrība strādā vairāk kā par 20 % produktīvāk, viņš, protams, izliekas neredzam.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana