Druskas

Ūdensglāze okeānā. Kāpēc atstāju rogaineru sabiedrību

Anderss Beverens, AgroPols
06.10.2020

Ūdensglāze okeānā.
Šodien tika publicēta ziņa, ka par nākamo pēc Igaunijas Eiropas Rogaininga čempionāta (notiks 2022.gadā) rīkotājvalsti izvēlēta Krievija. Un ne otra pretendentvalsts Ukraina. Fantastiska izvēle - okupācijā cietušas, uz skaidra demokrātiskas sabiedrības attīstības ceļa esošas valsts piedāvājuma vietā ar balsu vairākumu priekšroka dota okupētājvalsti pārstāvošam piedāvājumam. Un Latvija ne tikai piekrīt šai izvēlei, bet, vēl vairāk - vienu no 2 savām balsīm atdevusi RU.
Man līdz šim bija licies, ka pa mežu sacensībās tomēr skrien cilvēki (vismaz teorētiski tie tādi ir), ne bioroboti ar amēbu smadzenēm. Vēl jo vairāk - ka tā ir arī Latvijā, kur mežu ar karti rokā apmeklē gaiši un spriestpējīgi cilvēki, kas māk un spēj vērtēt daudzos apkārtesošos apstākļus saprātīga lēmuma pieņemšanai. Un ka būšanai par cilvēku katram tomēr būtu jābūt vispārcilvēcisko vērtību platformai. Un ka Latvijas iedzīvotāji, vēl vairāk - to šķietami domātspējīgākā daļa- patiesi atrodas uz eiropeisko demokrātisko vērtību platformas.
Šodien, 12 gadus pēc 888 kara Gruzijā, 6 gadus pēc Krimas aneksijas ar militāra spēka palīdzību un visu šo laiku ilgstošas gruzdošas karadarbības uz okupētas Ukrainas teritorijas daļas robežas, neredzēt pašreizējā RU teritorijā agresīvu un ekspansionistisku fašismu tā klajākajā formā un ar to pat sadarboties ir vairāk kā dīvaini.
Ja atklāti - tad šī izvēle savā būtība pielīdzināma Berlīnes Olimpiādes apmeklēšanai visiem zināmajā 1936.gadā. Ne pēc mēroga, bet pēc būtības.
Varam, protams, strausiski bāzt galvu asfaltā, izlikties neko citu neredzam un kladzināt, ka sports ir sports un politika ir politika, ka sports ir nošķirts no politikas. Ka RU ir daudzi lieliski sportisti, daudzi forši cilvēki, ka tur ir izcila "bagāta dvēsele" (kuras vērtības būtību gan neviens tā arī nav spējis noformulēt) gan ģeniāli mākslinieki un zinātnieki, ka tur ir fantastiska daba, un vispār ka katrs atsevišķais RU iedzīvotājs taču nav vainīgs pie, piemēram, UA un GR teritoriju okupācijas.
Izlikties neredzam, ka tur esošais fašisms ir demokrātiski ievēlēts , kurš ar ļoti demokrātisku metodi "Jūs, liberasti, melojat", nu jau pavisam demokrātiski pieteicis pretenziju uz nemainīgu saglabāšanu vēl nākamajā desmitgadē. Fašisms, kas joprojām melo visai pasaulei par demokrātisku Ukrainas un Gruzijas okupāciju, kas joprojām pretendē uz tiesībām regulēt apkārtējo valstu iekšējo politisko, ekonomikas un kultūras dzīvi. Kas, cita starpā, joprojām noliedz MH17 reisa lidmašīnas notriekšanu un valstī pastāvējušo krāpniecisko dopinga sistēmu, kurai Pasaules antidopinga aģentūra uz 4 gadiem 2019.gada nogalē atņēma tiesības vispār piedalīties, ne tikai rīkot galvenās (majour) sacensības, kas vispār atsakās ierosināt krimināllietu par savas valsts pilsoņa saindēšanu ar kaujas indīgajām vielām savā teritorijā, kas ...., kas...., un..., un...
Bet brīvprātīga sadarbība ar fašismu vēl kopš 2.pasaules kara tiek saukta vienkārši par kolaboracionismu. Un tas, ka vēl citās valstīs atradušies līdzīgi mums balsotāji, nekādi nevar kalpot par attaisnojumu mūsu sabiedrībai. Sanāk, ka arī mūsu, Latvijas - Eiropas izcilākā, rogaininga sabiedrība ir vienkārši fašistiska režīma kolaboracionisti, kas neko tālāk par karti un mežu saredzēt negrib...
Mani tas patiesi satriec.
- Ka neesam mācījušies no Minhenes. Arī Latvijas un Eiropas rogaineri tajā skaitā.
- Ka mēs arī vienkārši uzmetam Ukrainas kolēģus. Kas vienkārši nevar saprast, ka varētu braukt uz pasākumu, kas notiek viņu okupētājvalstī.
- Un ka arī manis nu jau 17 gadu ilgumā cienītie mūsu rogaineru sabiedrības dibinātājlīderi savas balsis atdevuši fašisma atbalstam.
Uz šī fona vairs nevaru justies piederīgs FB rogaininga grupai, un kā cilvēku kopu atstāju to, ko grupa, protams, nekādi nesajutīs. Un tai arī nav jāsajūt. Jo šī ir vienošanās visupirms pašam ar sevi...
Es varu stāvēt okeāna krastā vai šūpoties tā viļņos, bet pats vētras viļņus radīt es varu vien glāzē...
 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana