Mskj

RUlandes ārlietu ministrija izbrīnījusies, ka ES ārlietu pārstāvis sapratis RUlandes oficiālo pozīciju

Anderss Beverens, AgroPols
08.02.2021

Kāds pārsteigums - RUlandes ārlietu ministrija izbrīnījusies, ka ES ārlietu pārstāvis sapratis RUlandes oficiālo pozīciju.
 
Varam tik pabrīnīties par RU ĀM oficiālo komentāru:
"Mēs bijām pārsteigti, iepazīstoties ar Borela vērtējumiem par vizītes rezultātiem, tie ļoti kontrastē ar viņa izteikumiem, kas tika sniegti preses konferencē Maskavā, .... Borelam bija visas iespējas nekavējoties sniegt savu vizītes vērtējumu pēdējā preses konferencē ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu. Krievijas puse sarunu rezultātus komentēja Borela klātbūtnē. Neviens viņu neierobežoja ne laikā, ne formātā. Varbūt, ierodoties Briselē, Eirodiplomātijas vadītājam tika paskaidrots, kā nepieciešams likt akcentus, bet tad tas tikai apstiprina, kā un kurš faktiski veido ES politiku ".
 
Atcerēsimies, ka Borels neko ļoti cerīgi atbalstošu, ja neskaita visai pārsteidzošo atbalstu RU modernā hibrīdieroča vakcīnas Sputnik V ienākšanai ES telpā, RUlandei patiesībā nepateica, un pārsteigumam vispār nav pamata.
 
Viņa teiktā būtība: "Pēdējos gados Maskavas un Briseles attiecības iezīmē būtiskas atšķirības un savstarpējas uzticības trūkums. Tagad puses viena otru vairāk uzskata par konkurentiem un konkurentiem, nevis par partneriem. Tomēr Krievija joprojām ir ES lielākā kaimiņvalsts daļā Eiropas, tāpēc mijiedarbībai ar to ir liela nozīme Eiropas Savienībā".
 
Varbūt viņi domāja, ka ES vienkārši noklausīsies Lavrova nekaunīgo uzbrūkošo retoriku, tajā skaitā par "likumiskajām" RU interesēm agrākajā padomju telpā, kuras nedrīkst aizskart, tajā skaitā par nenotikušo indēšanu, tajā skaitā par RU spēka struktūru maigumu [pret mierīgajiem demonstrantiem] pretstatā ES valstu policiju skarbajām rīcībām pret visai agresīvajiem nemieriem- un turpinās būt toleranti iecietīgi, saprotot, cik taisnīga ir RUlande un cik svarīgi ir saglabāt labas attiecības ar šīs valsts režīmu?
 
Spēle patiešām iegājusi jaunā vijumā. Un mums vienkārši jāsaprot, ka patiesībā mums austrumos ir nevis vienkārši nedraudzīgs kaimiņš, bet skaidri redzams ienaidnieks skaidri izteikta fašistiska režīma peronā.
 
Un tas patiešām jau ir reāls karš - pagaidām karš starp demokrātiju un oligarhisku bandītisku autoritārismu, fašistisku režīmu, kura viens no skaidriem mērķiem ir Eiropas Savienības sašķelšana un tās sabiedrības organizācijas pamatu sagraušana.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana