Mskj

Mskjas reakcija uz Borela kopsavilkumu par braucienu uz Mskvu

Anderss Beverens, AgroPols
08.02.2021

Viens no šodien spilgtākajiem RU mediju reakcijas piemēriem uz Borela slēdzieniem pēc atgriešanās no Maskavas.
Sākot ar nosaukumu: "Borels izgāza vizīti Mskvā".
 
Un turpinot ar saturu:
Mēs jau neko. Mūs pārprata. Mūs nesaprot. Mūsu lietās iejaucas. Un diplomātus mēs gribējām izsūtīt tikai pirmdien, bet sliktā rietumu ziņu aģentūra informāciju nopludināja. Un vispār - pie visa vainīgs Borels.
 
Viņi pat sameklējuši ar amerikāņa Karnegi vārdu saistītu cilvēku - Krievijas Karnegi centra vadītāju Dmitriju Treņinu, kurš piedāvājot it kā savu formulu ES-RU attiecībām, kas sastāv no četriem vienkāršiem punktiem.
“1) izturēties vienam pret otru kā pret kaimiņiem, saskaņā ar principu “dzīvo un ļauj dzīvot ”, nemēģinot vienam otru pakļaut;
2) ievērot atšķirības, kas saglabāsies;
3) sadarboties tajās jomās, kur to prasa intereses;
4) strādāt pie labām kaimiņattiecībām."
 
Un, sagadīšanās, protams, ka šī formula pilnībā sakrītot ar principiem, kurus Kremlis piedāvā Eiropai. Jautājums tikai, vai ES tam piekritīs? Tā vaicā Treņins...
 
Piekritīs RU likumiskajām interesēm arī turpmāk savās interesēs pārvaldīt pēcpadomju telpu, nerēķinoties ar tās valstu tautu interesēm un viedokļiem - UA, MD, GR, BY, AR, KZ.... ?
Piekritīs, ka savā valstī savus pilsoņus drīkst nesodīti nogalināt par viņu uzskatiem- BY, UA, RU gadījumi?
Un piekritīs, ka drīkst ar savu karaspēku iebrukt kaimiņu valstīs un no to teritorijas, piemēram, triekt zemē arī civilās lidmašīnas, un pēc tam visiem iespējamiem līdzekļiem pretojoties šādu gadījumu starptautiskai izmeklēšanai.
 
Par to nav runa, bet tas acīmredzami ietilpst tēzēs: "1) izturēties vienam pret otru kā pret kaimiņiem, saskaņā ar principu “dzīvo un ļauj dzīvot ”, nemēģinot vienam otru pakļaut; 2) ievērot atšķirības, kas saglabāsies;"
Būšot jāpiekrīt, jo tikai RU vakcīna spēs paglābt ES no postošā COVID...!

AgroPols

x

Paroles atgadināšana