Teritoriju pārvaldība

Atvieglo ES fondu uzraudzības un ieviešanas kārtību

Agnese Beļkeviča, LR Finanšu ministrija (FM)
28.10.2009

Valdība otrdien, 27. oktobrī, atbalstīja Ministru kabineta (MK) noteikumus par kārtību, kādā ievieš un uzauga Eiropas Savienības (ES) fondus.

Noteikumi paredz optimizēt atbildīgo ministriju projektu uzraudzības ziņojumu saturu un struktūru, padarot to mērķtiecīgāku un izvairoties no ES fondu vadības informācijas sistēmā (VIS) pieejamās informācijas dublēšanas. Turpmāk par finanšu datu pamatavotu tiks noteikts VIS, kurā tiek apkopota informācija par visiem vērtēšanā iesniegtajiem, apstiprinātajiem un īstenotajiem ES fondu projektiem.

Atbildīgajām ministrijām un citām institūcijām turpmāk uzraudzības ziņojumi būs jāiesniedz retāk, līdzšinējo ES fondu uzraudzībā pastāvējušo ceturkšņa atskaitīšanās ciklu aizstājot ar pusgada ciklu.

Līdz ar jaunajiem noteikumiem atslogota ziņošanas par projektu jeb atskaitīšanās sistēma finansējuma saņēmējiem, nosakot maksimālās prasības, kādas institūcijas var noteikt projektu uzraudzībai. Vienkāršota arī kārtība attiecībā uz ministriju ziņojumu iesniegšanu, izskatīšanu, saskaņošanu un publiskošanu internetā.

Tāpat pilnveidota ziņošanas kārtība par ES fondu horizontālo prioritāšu (aktivitāšu ieviešanas papildus sasniedzamie mērķi) ieviešanu, šo sadaļu ziņojumā aizstājot ar vienotu horizontālo politiku koordinējošo institūciju sagatavotu analītisku pārskatu par šo prioritāšu īstenošanas progresu un rezultātiem. Tādējādi tiks nodrošināta visaptveroša un analītiska informācija par ES fondu plānošanas dokumentos iekļautajām horizontālajām prioritātēm.

 


 

LR Finanšu ministrija (FM)

x

Paroles atgadināšana