Teritoriju pārvaldība

Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta pretendents pozitīvu naudas plūsmu pierādīs pa gadu kopumā

Inese Galeja, AgroPols
02.12.2009

Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta pretendents pozitīvu naudas plūsmu pierādīs pa gadu kopumā

Valdība pirmdien (30. novembrī) apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos "Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā Eiropas Zivsaimniecības fonda pasākumiem zivsaimniecībai nozīmīgo teritoriju attīstības stratēģiju īstenošanai".

Noteikumu projekts paredz līguma ar Lauku atbalsta dienestu slēgšanas procedūru aizstāt ar administratīvā lēmuma procedūras piemērošanu pasākuma administrēšanā saskaņā ar š.g. 14.jūlija MK noteikumiem Nr.783 „Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku un zivsaimniecības attīstībai”.

Pamatojoties uz citu Zemkopības ministrijas pārziņā esošo Eiropas Savienības fondu atbalsta pasākumu ieviešanā gūto pieredzi noteikumos izdarīti vairāki tehniski un redakcionāli grozījumi, lai vienkāršotu un precizētu atbalsta saņemšanas nosacījumus. Normatīvā akta projekts paredz, ka atbalsta pretendents iesniedz rakstisku saskaņojumu ar nekustāmā īpašuma īpašnieku par neliela apmēra investīcijām teritorijas labiekārtošanā vai pamatlīdzekļu izvietošanā, ja nekustamais īpašums, kurā projekts tiek īstenots, nav reģistrēts zemesgrāmatā uz atbalsta pretendenta vārda. Ņemot vērā esošo ekonomisko situāciju valstī, normatīvajā aktā paredzēts, ka atbalsta pretendents finanšu informācijā pozitīvu naudas plūsmu pierāda pa gadu kopumā, nevis pa mēnešiem, kā tas ir spēkā esošajā normatīvajā aktā.

Noteikumu projektā precizēts pašvaldību termins, lai tas būtu saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma terminoloģijai. Turklāt noteikumu projekts ir papildināts ar normu par to, ka pasākuma neattiecināmās izmaksas ir personāla atlīdzība, nodokļi un nodevas, ja vien atbalsta pretendents nav biedrība vai nodibinājums, kas nav reģistrējies Pievienotās vērtības nodokļa (turpmāk – PVN) maksātāju reģistrā kā PVN maksātājs, jo tad PVN izmaksas ir attiecināmas.
Noteikumu projektā paredzēti arī grozījumi pasākuma projektu atlases kritērijos saskaņā ar 2008.gada 12.decembra Rīcības programmas Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta ieviešanai Latvijā 2007.–2013.gadam Uzraudzības komitejas lēmumu.

 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana