Teritoriju pārvaldība

Papildināta mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtība

Ilze Vabole, AgroPols
24.02.2015

Lai uzlabotu suņu, kaķu un mājas sesku reģistrēšanu mājas (istabas) dzīvnieku vienotās informācijas sistēmā, ko uztur Lauksaimniecības datu centrs, valdība otrdien, 24.februārī, apstiprināja grozījumus mājas (istabas) dzīvnieku reģistrēšanas kārtībā, informēja  ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte. Grozījumi precizē, kā jānodrošina mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācija un jāsniedz informācija par reģistrēto mājas (istabas) dzīvnieku, izmantojot valsts un pašvaldību pakalpojumu portālu www.latvija.lv , kā arī noteic lielākas pilnvaras pašvaldībai un jaunus pienākumus dzīvnieku īpašniekiem.

Līdz šim noteikumi "Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtība" paredzēja, ka visiem suņiem, ir jāimplantē mikroshēma un dzīvnieks jāreģistrē vienotajā mājas (istabas) dzīvnieku reģistrā līdz 2016.gada 1.jūlijam. Grozījumi noteikumos paredz, ka vietējā pašvaldība ar saviem saistošajiem noteikumiem var noteikt agrāku termiņu suņu reģistrēšanai mājas (istabas) dzīvnieku vienotās informācijas sistēmā. Suņus, kuri piedalās izstādēs vai ko uz laiku izved ārpus valsts, jau reģistrē datubāzē no 2012.gada 1.jūlija.

Noteikumi arī papildināti ar nosacījumu, ka no 2015.gada 1.jūlija dzīvnieku īpašnieks suņa atsavināšanas (pārdošanas, atdošanas) gadījumā nodrošina, ka sunim ir implantēta mikroshēma un tas reģistrēts datubāzē uz atsavinātāja vārda, izņemot suni, kas tiek atsavināts pastāvīgai turēšanai ārvalstīs.

Noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 2011.gada 21.jūnija noteikumos Nr.491 "Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtība"" stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Vairā informācijas par noteikumiem - Ministru kabineta mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana