Teritoriju pārvaldība

Precizēta kārtība trušu un kažokzvēru pārraudzībai

Rūta Rudzīte, LR Zemkopības ministrija (ZM)
16.06.2015

Lai nodrošinātu interesentus ar patiesu un pilnīgu informāciju par šķirnes trušu un kažokzvēru izcelsmi un produktivitāti, saglabājot patlaban pastāvošo kārtību trušu un kažokzvēru pārraudzībā, valdība otrdien, 16.jūnijā, veica izmaiņas noteikumos par trušu un kažokzvēru pārraudzību.

Noteikumi precizēti, lai nepārprotami būtu skaidrs, kurus datus uzskaita pārraudzībā esoša saimniecība, un kurus – šķirnes dzīvnieku audzētāja statusu ieguvusi saimniecība. 

Saimniecībās, kurās ir liels trušu skaits, ir arī liels iegūto pārraudzības datu apmērs, tāpēc ir pagarināts termiņš, kurā pārraudzības dati jāreģistrē atzītas šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzētāju organizācijas, kas realizē ciltsdarba programmu truškopībā, datubāzē. 

Noteikumos arī tiek paredzēts periods, pēc kura saimniecībai - ja tā pieteikusies, bet nav uzsākusi vai ir pārtraukusi pārraudzības datu uzskaiti un vēlas to atsākt - atkārtoti jāiesniedz organizācijā iesniegums par pārraudzības uzsākšanu.

Vienlaikus ir precizēts Lauksaimniecības datu centra (LDC) statuss atbilstoši jaunajam LDC nolikumam.

„Grozījumi Ministru kabineta 2011.gada 16.augusta noteikumos Nr.649 „ Trušu un kažokzvēru pārraudzības kārtība”” stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”

Vairāk informācijas par noteikumiem – Ministru kabineta mājaslapā

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana