Teritoriju pārvaldība

Arī turpmāk atbalstīs zivju apstrādes modernizācijas projektus

Ilze Vabole, AgroPols
11.08.2015

Otrdien, 11.augustā, valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavoto noteikumu projektu, kas nosaka valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtību pasākumā "Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde", informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Pasākuma mērķis ir sekmēt ieguldījumus zvejas un akvakultūras produktu apstrādes sektorā.

Noteikumu projekts paredz atbalstu ieguldījumiem zvejas un akvakultūras produktu apstrādes sektorā, piešķirot atbalstu būvniecībai un jaunu ražošanas pamatlīdzekļu iegādei. Plānots, ka, sniedzot atbalstu zivju apstrādes sektoram un to modernizējot, tiks veicināta gan uzņēmumu konkurētspēja un ienākumu kāpums, gan darba ražīgums un efektivitāte, kā arī patērētājiem piedāvāta produkcija ar lielāku pievienoto vērtību.

Noteikumu projekts nosaka atbalsta saņemšanas nosacījumus un iesniedzamos dokumentus. Atbalstu varēs saņemt Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) atzīti zvejas produktu apstrādes uzņēmumi. Tāpat uz atbalstu varēs pretendēt PVD reģistrētas fiziskas vai juridiskas personas, kas mājas apstākļos apstrādā zvejas produktus, esoši komersanti, kas veido jaunu zvejas produktu apstrādes uzņēmumu, vai jaundibināti komersanti, kas veido jaunu zvejas produktu apstrādes uzņēmumu, kuru pirmais pārskata vai taksācijas gads vēl nav beidzies.

Saskaņā ar Rīcības programmu zivsaimniecības attīstībai 2014.-2020. gadam pasākumā "Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde" līdz 2023. gadam kopējais pieejamais finansējums ir 44 600 000 eiro. Lai atvieglotu pieteikšanos, Lauku atbalsta dienests izstrādās rokasgrāmatu, kurā būs norādīta detalizēta informācija un projekta iesnieguma veidlapas aizpildīšanas paraugs.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā publicēšanas oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" mājaslapā www.vestnesis.lv . Plašāka informācija par Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumā "Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde"" pieejama MK mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana