Teritoriju pārvaldība

Mainīta finansēšanas kārtība profilaktiskajiem pasākumiem epizootiju un epifitotiju iespējamo seku mazināšanai

Rūta Rudzīte, LR Zemkopības ministrija (ZM)
11.08.2015

Lai atbalsta pretendenti - fiziskas un juridiskas personas - būtu vienlīdzīgā situācijā, valdība otrdien, 11.augustā, apstiprināja izmaiņas profilaktisko pasākumu finansēšanas kārtībā epizootiju un epifitotiju iespējamo seku mazināšanai.

Līdz šim Ministru kabineta 2015.gada 14.jūlijā noteikumi Nr.401 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumam "Dabas katastrofās un katastrofālos notikumos cietušā lauksaimniecības ražošanas potenciāla atjaunošana un piemērotu profilaktisko pasākumu ieviešana"" paredzēja, ka atbalsta pretendentam ir tiesības pieprasīt un saņemt priekšapmaksu līdz 80 procentiem no piešķirtā atbalsta. Konts priekšapmaksas saņemšanai ir jāatver Valsts kasē, vai arī komercbankā jāatver darījumu konts. Bet, tā kā fiziskās personas Valsts kasē kontu atvērt nevar, savukārt darījumu konta atvēršana komercbankā ir dārga, tad turpmāk profilaktiskajiem pasākumiem epizootiju un epifitotiju iespējamo seku mazināšanai priekšapmaksa netiks paredzēta, tādējādi pilnveidojot tiesību aktu normas un paredzot vienādu pieeju atbalsta izmaksāšanā.

Noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 2015.gada 14.jūlijā noteikumos Nr.401 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumam "Dabas katastrofās un katastrofālos notikumos cietušā lauksaimniecības ražošanas potenciāla atjaunošana un piemērotu profilaktisko pasākumu ieviešana""" stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Vairāk informācijas par noteikumiem - Ministru kabineta mājaslapā.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana