Teritoriju pārvaldība

Primārajā ražošanā nodarbinātajiem nebūs nepieciešama apmācība pārtikas higiēnā

Ilze Vabole, AgroPols
08.06.2016

Valdība otrdien, 7.jūnijā, akceptēja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos noteikumus, kas atceļ mācību kursa "Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā" nepieciešamību pārtikas higiēnā personām, kas nodarbinātas primārajā ražošanā, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likumu primārā ražošana kā viens no pārtikas aprites posmiem ietver primāro produktu ražošanu vai audzēšanu, tostarp ražas novākšanu, slaukšanu un saimniecībā audzētu dzīvnieku ražošanu pirms nokaušanas. Primārā ražošana iekļauj arī medības, zveju un savvaļas produktu vākšanu.

Tā kā primārā ražošana pārsvarā ir audzēšana un novākšana un nav tālāku darbību ar pārtiku, apmācība pārtikas higiēnā šajā pārtikas aprites posmā iesaistītajiem nav obligāta. Darbiniekiem, kuri primāri apstrādā pārtikas produktus, ir jābūt veseliem un apmācītiem par veselības apdraudējumiem, par ko ir atbildīgi tie pārtikas apritē iesaistītie tirgus dalībnieki, kuru pārziņā ir pārtikas ražošana, apstrāde un izplatīšana.

Noteikumi "Grozījums Ministru kabineta 2015.gada 29.septembra noteikumos Nr.545 "Pārtikas apritē nodarbināto personu apmācības kārtība pārtikas higiēnas jomā"" stāsies spēkā to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

AgroPols

x

Paroles atgadināšana