Laidiens no arhīva:

AgroPols

Lētais siers arvien lielākā cieņā

Pēteris Ziemelis, AgroPols
18.02.2010

Kā liecina statistikas dati, pēdējā laikā Krievijā visai strauji audzis to importa siera šķirņu pieprasījums, kuru cenas ir gana demokrātiskas. Tādējādi visvairāk pieprasīta ir to piegādātājuprodukcija, kuri pagājušajā gadā varēja atļauties cenas nepaaugstināt. 

Piemēram, somu kompānijas “Valio” cieto sieru patēriņš Krievijā palielinājies apmēram par 30%. Savukārt “Valio” konkurentes - kompānijas “Arla Foods” - siera pārdošanas apjomi patērētājiem Krievijā sasnieguši jau 62% jeb 1,88 mljrd. rubļu.

Eksperti šādu pārdošanas kāpumu skaidro ar to faktu, ka tirgu spiesti pamest mazie piegādātāji, kuri neiztur konkurenci ar lielajām starptautiskajām firmām, kas varēja atļauties aizvadītajā gadā cenas gandrīz nemaz necelt.

Turklāt ekonomisko apstākļu iespaidā mainījušies arī patērētāju paradumi - ļoti daudzi siera cienītāju pārstājuši pirkt dārgos Eiropas sierus un tagad priekšroku dod vidējās cenu kategorijas sieriem, pie kuriem pieder arī “Valio” un “Arlas” produkcija.

Tajā pašā laikā vietējo siera ražotāju daļa Krievijā palielinājusies apmēram par 10%. Taču sortiments gan nav paplašinājies.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana