Latvijas tirgos

Latgalē stiprinās graudu eksporta biznesa atbalsta bāze

Andris Bebrs, AgroPols
19.08.2009

Rēzeknes dzirnavnieks ciešāk integrējas ar Liepājas BTC


Rēzeknes Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) AS "Rēzeknes dzirnavnieks" mainītas amatpersonas, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.

Par valdes priekšsēdētāju iecelts Anders Halbergs. Par padomes priekšsēdētāju iecelts Gerts Rantzovs, par padomes priekšsēdētāja vietnieku - Lars Johansens.
Tas iezīmē to, ka Liepājas SEZ sabiedrība "Baltic Transshipment Center" (BTC) no "Lantmännen Cerealia" pārņem "Rēzeknes dzirnavnieka" akciju kontrolpaketi. Atgādināsim, ka BTC ir "Scandinavian Farmers" uzņēmums, kas, savukārt,   ir DLG un "Lantmännen" kopējs uzņēmums.

Svarīgākais šā darījuma iemesls, acīmredzot ir visai skaidra "Rēzeknes dzirnavnieka" īpašumu, kurus veido 53 000 tonnu graudu noliktavas ar pieeju dzelzceļam, izmantošanas stratēģijas maiņa. Tiek pasvītrota uzņēmuma kā Latgales reģiona graudu iepirkšanas un tālākās loģistikas centra nozīme "Scandinavian Farmers" stratēģijas īstenošanā - nostiprināt savas pozīcijas Baltijas tirgū.
 
"Rēzeknes dzirnavnieka" pārņemšana ļaus BTC optimizēt graudu biznesa operācijas un nepastarpināti stiprināt pozīcijas Latgales reģionā.
Tiek solīts, ka jaunā sistēma ļaus vairāk koncentrēties uz kompānijas būtību un sniegt lauksaimniekiem labākus un plašākus pakalpojumus.

Jo jau 2008.gadā viens no galvenajiem "Rēzeknes dzirnavnieka" mērķiem bija pēc iespējas lielāka graudu apjoma izvešana no Latgales reģiona, kas dotu atbalstu graudkopības attīstībai reģionā. Lai to nodrošinātu, tika palielināts personāla daudzums graudu sagādes laikā, slēgti līgumi par graudu tirdzniecību ar zemāku peļņas procentu.

Rezultātā 2008.gadā ir sasniegts līdz šim lielākais Latgales reģiona izaudzēto graudu pārkraušanas apjoms 38 000 tonnu.

2009.gadā uzņēmums ir ieplānojis vēl vairāk palielināt pārkrauto graudu apjomu, kam ir nepieciešams kvalitatīvi sagatavots elevators.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana