Latvijas tirgos

Lietuvas ražotājs piena augu tauku maisījumu uzdod par sviestu

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
17.09.2009

Pārtikas un veterinārais dienests SIA „Mēmele PV” noliktavās Nēģu un Viskaļu ielā apturējis 900 kg Lietuvā ražota augu tauku maisījuma izplatīšanu, jo uz produkta iepakojuma ražotājs norādījis divus atšķirīgus nosaukumus – „Piena augu tauku maisījums” un „Sviests 62%”.

Piena augu tauku maisījums ir sviestam līdzīgs produkts, kuram ražošanas procesā piena sastāvdaļas daļēji aizvietotas ar augu taukiem, tādējādi produktu padarot lētāku patērētājam. Lai produktu varētu saukt par sviestu, tam jāsatur vismaz 82% piena tauku, tādēļ augu tauku maisījumu nosaucot par „Sviests 62%” ražotājs maldina patērētāju.

PVD inspektoru apturētais piena augu tauku maisījums ražots Lietuvas uzņēmumā „Varenos pienelis”. Tas bija fasēts 20 kg iepakojumos un paredzēts tirgošanai kā sveramā prece.

„Patērētājam ir tiesības zināt, par ko tas maksā naudu – par īstu sviestu vai par piena augu tauku maisījumu, tādēļ SIA „Mēmele PV” produktu jāpārmarķē ar atbilstošu nosaukumu vai jānosūta atpakaļ ražotājam”, saka PVD ģenerāldirektors Mareks Samohvalovs.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

x

Paroles atgadināšana