Latvijas tirgos

Tautā mīlētākos "Zaļās karotītes" uzņēmumus sveic Valsts Prezidents un zemkopības ministri

Andra Ūdre, Mārketinga padome
05.10.2009

Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš ir zīmes “Kvalitatīvs produkts” patrons, pasniedza balvu pirmās vietas ieguvējam SIA “Mārupes siltumnīcas” valdes priekšsēdētājam Jānim Bērziņam par gardajiem un kraukšķīgajiem gurķiem.


Tautā mīlētākos "Zaļās karotītes" uzņēmumus sveic Valsts Prezidents un zemkopības ministri

Šodien, 5. oktobrī Latviešu biedrības namā notika “Zaļās Karotītes” astoņu gadu dzimšanas dienas svinības, kuru laikā tika apbalvoti trīs pārtikas uzņēmumi, kas iemantojuši tautā mīlētākā produkta titulus šajā gadā, kā arī “draudzīgākais” tirgotājs, kuru balsojumā noteica paši uzņēmumi. Pasākumu ar savu klātbūtni pagodināja arī Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš ir zīmes “Kvalitatīvs produkts” patrons un pasniedza balvu pirmās vietas ieguvējam SIA “Mārupes siltumnīcas” valdes priekšsēdētājam Jānim Bērziņam par gardajiem un kraukšķīgajiem gurķiem.

Visa gada laikā aptaujā piedalījās vairāk kā pieci tūkstoši respondentu aizpildītas anketas, kā rezultātā tika noskaidroti tautā vismīlētākie produkti, kuriem piešķirta “karotītes” zīme.

Biedrības “Mārketinga padome” aptaujas rezultātā par “tautā vismīlētākajiem “karotītes” produktiem 2009” kļuva:

· Tautā mīlētākais “karotītes” produkts 2009 Nr. 1 – Gurķi - SIA “Mārupes siltumnīcas”;

· Tautā mīlētākais “karotītes” produkts 2009 Nr. 2 – Brokastu biezpiens 9% – A/S “Lazdonas piensaimnieks”;

· Tautā mīlētākais “karotītes” produkts 2009 Nr.  3 – Burkāni - Z/s“Galiņi”;

· Visdraudzīgākais “karotītes” produktu tirgotājs 2009 – SIA “Rimi Latvija”.

“Karotīte dara darbu, kas ir svarīgs gan preces ražotājam, gan valstij, jo no Latvijas izcelsmes produkta nodokļi, ieņēmumi un peļņa paliek Latvijā. Tā psiholoģiski atvieglo pircēju lēmumu pieņemšanu, jo patērētājs ar šo zīmolu vien jau saņem precīzu papildu informāciju par produkta kvalitāti un ar to sev samazina pirkuma risku. Ražotāji, kas izvēlējušies sadarbību ar karotīti, skaidri redz spēcīgākas sava produkta pozīcijas konkurences cīņā. Priecājos, ka iedzīvotāji savā balsojumā ir atzinīgi novērtējuši produktus, kas mīlēti to augstās kvalitātes un izcilo garšas īpašu dēļ”, uzsver biedrības “Mārketinga padomes” vadītāja Ingūna Gulbe.

Pasākuma laikā īpašs paldies tika veltīts arī karotītes draugiem – Lauku atbalsta dienestam un Pārtikas un veterinārajam dienestam. Jubilejas svinībās piedalījās un to atbalstīja Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, ex-ministri Atis Slakteris un Mārtiņš Roze, „karotītes” 2009. gada laureāti, kā arī Siguldas “Zaļais koris” Miervalda Jenča vadībā.

Svinīgo runu pasākumā Ingūna Gulbe noslēdza ar vārdiem: “Tik ilgi, cik būs Latvija, būs arī Latvijas pārtikas ražotāji. Un, jo vairāk viņus atbalstīsim, jo neatkarīgāk varēsim pastāvēt!”

Mārketinga padome

x

Paroles atgadināšana