Latvijas tirgos

Neatļauta pārtikas piedeva "Čumak" ražotā majonēzē un sinepju mērcē

Ilze Meistere, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
19.01.2010

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) konstatējis, ka Ukrainas uzņēmumā "Čumak" ražotā majonēze "Provansas", "Apetitnij" un "Franču sinepju mērce" satur pārtikas piedevu E 386 - antioksidantu, kas patērētājiem, īpaši bērniem, var izraisīt ādas, acu gļotādu, elpvadu un gremošanas orgānu kairinājumu.

Pārtikas piedeva E 386 ir antioksidants un konservants, kas pagarina produkta derīguma termiņu un kavē tauku oksidēšanās procesu, taču Eiropas Savienībā, atšķirībā no Ukrainas, to nav atļauts izmantot pārtikas produktu ražošanā.

Pārtikas un veterinārais dienests produkta izplatītājam SIA "KONDIS" ir uzdevis atsaukt no tirdzniecības produktus, kuru sastāvā konstatēta neatļautā pārtikas piedeva.

Pārbaudes rezultāti liecina, ka produkts nelielos daudzumos izplatīts tādiem tirdzniecības tīkliem kā "IKI", "Top", "Cento" un "Beta", kā arī vairākiem maziem pārtikas veikaliņiem visā Latvijā.

Uzņēmuma noliktavā PVD ir konstatējis 3 520 kg abu veidu majonēzes un sinepju mērces un apturējis to izplatīšanu.

PVD iesaka patērētājiem Ukrainas uzņēmumā "Čumak" ražotās majonēzes "Provansas", "Apetitnij" un "Franču sinepju mērci" neiegādāties, kā arī informēt PVD, zvanot uz uzticības tālruni - automātisko atbildētāju 67027402, ja šie produkti redzēti pārtikas tirdzniecības vietās.

PVD par konstatēto informēs Eiropas Komisiju un citas Eiropas Savienības dalībvalstis.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

x

Paroles atgadināšana